Mensen die veel foto’s maken zijn gelukkiger

Foto’s maken is goed voor je, je wordt er gelukkiger van. Toen ik dit las verscheen er gelijk een grote glimlach op mijn gezicht, want ja ik behoor zeker tot de categorie ‘ik maak veel, zeg maar gerust héél veel, foto’s’. En nu blijkt dus dat dat gewoon betekent dat je een gelukkiger mens bent!

Waarom je gelukkig wordt van foto’s maken

Nu ik er even over nadenk herken ik het geluksgevoel ook wel als ik een foto maak. En ik denk dat als jij onderstaande leest, je dit vast bekend in oren klinkt.

flatlay
accessoires voor in je tuin

1. Je gaat meer op in het moment

Als je een foto maakt, ga je meer op in het moment en voel je je betrokken bij dat moment. Dit zorgt ervoor dat je er meer van kunt genieten. Herken je dit? Nou ik echt wel! Tijdens mijn op Curacao heb ik ontelbaar veel foto’s gemaakt. En nu begrijp ik waarom ik er extra veel van genoten heb.

2. Je kijkt langer naar dingen

Als je een foto maakt ga je niet alleen meer in het moment op, je kijkt ook langer naar dingen. Hetgeen waarvan je een foto wilt maken wil je natuurlijk wel zo mooi en goed mogelijk vastleggen. Kortom, je kijkt er langer naar en daardoor neem je het veel beter in je op.

ochtendritueel
tuininspiratie
tips tegen stress

Dus mocht je omgeving het ‘irritant’ vinden dat je alweer je camera of mobiel uit je tas pakt om ‘even’ een foto te maken kun je ze nu heel wijs vertellen dat het alleen maar goed is. Van veel foto’s maken word je gelukkig; dat wil toch iedereen!

Deze 10 tips tegen stress helpen je vast en zeker ook wel om je geluksgevoel een heerlijke boost te geven.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
zonvakanties in europa
5 x last minute zonvakanties in Europa

Zoek je last minute nog een heerlijke bestemming om je zomervakantie door te brengen? Wij hebben vijf leuke zonvakanties in...

Sluiten