Mijn ochtendritueel

De ochtend is voor voor mij heel belangrijk. Het bepaalt eigenlijk al voor een groot deel hoe de rest van de dag gaat verlopen. De uitspraak ‘met het verkeerde been uit bed gestapt’ is er niet voor niets! Ook als je je bijvoorbeeld verslaapt, merk je dat je daar een groot gedeelte van de dag nog last van hebt. Je voelt je gehaast en een ontspannen gevoel is er niet bij.

Door in de ochtend wat extra tijd voor jezelf te nemen, zorg je voor een relaxed begin van de dag. Als je je ‘s ochtends zo voelt, is de kans groot dat je dit de hele dag vasthoudt. En dat is wat we willen toch? Ik deel vandaag met jou mijn ochtendritueel.

Een doordeweekse dag

Meestal worden we uit onszelf wakker rond half 8 en als dit niet het geval is doet de wekker zijn werk. Hoewel ik dit laatste een stuk minder prettig vind, is het als nog een prima tijdstip om op te staan. Vaak kan ik het niet laten om eerst even mijn mail, WhatsApp en Instagram te checken en sta na 10 minuutjes naast het bed.

Mijn vriend heeft onze pup dan vaak al uit de bench gehaald en dan is het mijn taak om de ochtendwandeling te maken. Helemaal geen straf! Meteen even lekker 20-30 minuten wandelen in het bos (wij hebben het geluk dat we er praktisch naast wonen), zonder telefoon en nog even nergens aan hoeven denken.

ochtendritueel

Tijd voor ontbijt

Na de wandeling kijk ik altijd erg uit naar mijn kopje koffie dus zet ik meteen havermelk op (allerlekkerste koffiemelk!) en maak de café latte klaar. Ondertussen zoek ik een playlist op Spotify, check mijn mail en maak een to do list voor de dag. Wanneer ik dit helder heb, en de koffie op is, maak ik een ontbijtje klaar. Dit verschilt iedere dag, van een speltbroodje met avocado tot sojayoghurt met granola en havermout met noten. Een prima start van mijn dag!

ochtendritueel

In het weekend

In het weekend worden we vaak rond dezelfde tijd wakker, maar dan draaien we ons nog even (een paar keer) om. Rond 9u verlaten we alsnog ons bed en als de een de hond uitlaat, maakt de ander ontbijt klaar. Bijna altijd eten we in het weekend croissants, roerei en yoghurt met vers fruit als toetje. Op zondag hebben we vaak een pannenkoekenontbijt. Ondertussen lees ik magazines of bingwatchen we een serie op Netflix. Heerlijk, niets moet en alles kan!

ochtendritueel

Lees ook: Mijn favoriete schoenen uit de SALE

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
twintigers
10 Herkenbare momenten voor twintigers

Alle twintigers verzamelen! Omdat het soms gewoon even bijzonder fijn is om te kletsen met leeftijdsgenoten onder elkaar, helemaal als...

Sluiten