Friday Favourite: de modekleur rood

Bordeaux, grenadine of bijvoorbeeld kersenrood, de modekleur rood is hot en niet zo’n beetje ook. Rood is een van de belangrijkste trendkleuren deze herfst en winter en in deze koude maanden kunnen we best een extra dosis passie, liefde, kracht en energie van deze kleur gebruiken. Dus wij pakken lekker kleurrijk uit en gaan voor rood, rood en nog meer rood.

A lady in red

Dat a lady in red, de kleur van passie, liefde, kracht en energie, super aantrekkelijk is hebben meerdere wetenschappelijke onderzoeken aangetoond. Je bent niet alleen onweerstaanbaar voor anderen, de modekleur rood heeft ook een positief effect op je stemming en uitstraling. Je voelt je aantrekkelijk en zelfverzekerd, klinkt fantastisch toch? Wij geven rood een big Yay! modekleur rood inspiratieFoto’s: Pinterest

How to wear red?

Omdat rood best opvallend is kan ik me voorstellen dat je niet gelijk all the way in rood wilt gaan. Begin dan rustig met een paar rode accessoires of red shoes of kies een kledingstuk in de modekleur rood. Rood en denim zijn een prima match, dus combineer bijvoorbeeld een jeans met een rode trui of vest. Rood combineert ook stijlvol met grijs, zwart, wit, bruin- en groentinten, paars, roze en oranje.

modekleur rood fashionSailor cap – 19,95 | Bordeaux velvet laarsjes – 89,99 | Trui Kay – 119,95

Wil je je supersexy en vrouwelijk voelen, dan is een rode jurk echt iets voor jou. Om je rode outfit iets meer casual te houden draag je er bijvoorbeeld sneakers of een paar stoere bikerboots bij.modekleur rood jurk

Suedine dress – 29,95

Je hebt er wel wat lef voor nodig, maar als je een outfit compleet in het rood draagt, bijvoorbeeld een trendy dames pak, ben je helemaal on trend en is de kans heel klein dat iemand je over het hoofd ziet. You go girl!

modekleur rood damespak fluweel

Combi-blazer – 99,95 | Fluwelen broek – 59,95

Voordat je gaat vlammen in de modekleur rood

Voordat je je garderobe vult met een paar rode items is het handig om even te checken welke kleur rood jou het beste staat. In welke kleur rood jij het meest kunt vlammen hangt af van je huidtype. Kort samengevat komt het hier op neer:

Herfsttype: bordeaux en donkerrood
Wintertype: diepe en heldere roodtinten
Lentetype: felle rood- en oranjetinten
Zomertype: zachte roodtinten

flatlay

Briefcase – 179,00

All the way of basic?

Ga jij all the way in rood of houd je het liever wat rustig en vind je een paar rode items meer dan genoeg? Ik ga in ieder geval voor een mooi rode party look tijdens de feestdagen.

Kun je nog wel wat extra kerst outfit inspiratie gebruiken? Marlou heeft een kerst outfit video opgenomen en een paar inspirerende kerst outfit moodboards gemaakt.

Reageren

Your email address will not be published.