10 X modetips voor kleine vrouwen

Ze zeggen dat wij Nederlanders behoren tot de langste mensen ter wereld. Sommigen van ons helaas niet. Net als veel andere dames behoor ik, met mijn 1,60m, tot de zogenoemde petites. Petite zijn houdt in dat je een lengte hebt van kleiner dan 1,64m. Met deze lengte kunnen kledingkeuzes soms lastig zijn, je wilt immers niet nog kleiner lijken dan je bent. Op mijn blog Love being petite deel ik dagelijks tips en outfits voor de kleine dames onder ons.
Vandaag geef ik je 10 modetips voor kleine vrouwen waarmee je als kleintje goed voor de dag komt.

10 tips voor petites

1: Highwaisted is je beste vriend

High waisted broeken, rokken en shorts zijn gemaakt voor petites. Hiermee creëer je extra lengte doordat het focuspunt hoger ligt, hierdoor lijken je benen velen malen langer. Leg hierop nog extra de nadruk door je blouse in te stoppen of door een subtiele cropped top te dragen.

Topshop high waisted jeans € 46,00
Follow Fashion striped skirt LA Sisters € 58,95

 10 tips voor petites

2: Draag verticale strepen

Gestreepte items zijn altijd goed en we zijn al jaren groot fan van de horizontale streep. Voor petites is het echter slim om te kiezen voor een verticale variant. Hiermee creëer je in één oogopslag de illusie van extra centimeters.

H&M pailletten jumpsuit € 99,00
Topshop verticaal gestreepte broek € 55,00

10 tips voor petites

3: Schoenen met een punt

We zouden willen dat we elke dag zonder pijn en moeite pumps met hoge hakken kunnen dragen. Daarmee scoor je immers direct een paar extra centimeters. Maar helaas is dit voor de meeste van ons niet weggelegd. Lage schoenen met een punt bieden de uitkomst, dit zijn de ideale platte schoenen voor petites. De punt verlengt optisch de lengte van je benen.

Forever 21 zwarte lakschoenen met punt € 19,45
Aldo leopard puntschoentjes € 71,09
Forever 21 metallic zilveren puntschoenen € 31,90

10 tips voor petites

4: Draag één kleur

Het dragen van één kleur van top tot teen creëert de illusie van extra lengte, het vormt een zichtbaar verticale lijn. Let hierbij wel op dat je je vormen niet uit het oog verliest. Maak je taille zichtbaar en zorg ervoor dat de kledingstukken die je draagt niet te oversized zijn. Een jumpsuit in één kleur is bijvoorbeeld een goed idee. Zwart is altijd goed, maar van top tot teen in een knalkleur is voor de verandering ook leuk.

H&M zwarte jumpsuit € 49,99
H&M rode jumpsuit € 49,99
H&M gele jumpsuit € 39,99

10 tips voor petites

5: Kort? Ga echt kort!

Voor petites geldt bij het dragen van jurkjes en rokjes: ga heel kort of heel lang. Let wel goed op, korte rokjes zijn snel ordinair en dat is natuurlijk niet de look waar je voor gaat. Dit voorkom je gemakkelijk door je minirok te combineren met een ietwat oversized vest of blazer die qua lengte ongeveer net zover komt als je minirok of met een duster coat. Wil je toch ook graag rokken of jurkjes dragen die een lengte over de knie hebben, draag ze dan zoals genoemd in tip 1, namelijk high waisted.

H&M rood kort rokje € 14,99

10 tips voor petites

6: Broeken met wijd uitlopende pijpen

Broeken met wijd uitlopende pijpen zijn misschien niet altijd in de mode. Maar, als petite is het slim om een mooi paar in je kast te hebben. Hiermee creëer je ellenlange benen, vooral als de broek tot op de grond komt (die schoenen met punt komen hier ook van pas). Zorg er bij een dergelijk model jeans of broek wel voor dat ze enigszins wat strakker zitten aan de bovenkant, te los aan de boven- en onderkant zorgt namelijk weer voor een averechts effect.

Lees ook: How to wear: De wijde broek

Topshop flared jeans € 52,00
H&M zwarte broek met uitlopende pijpen € 29,99
H&M blauwe jeans met wijde pijpen € 39,99

10 tips voor petites

7. De juiste keuze enkellaarsjes

Ook al hebben we het niet gauw in de gaten, maar voor veel dames is het shoppen van de juiste paar enkellaarsjes soms lastig. Eindigen deze op de verkeerde plek op je been, dan lijk je al gauw centimeters kleiner (ook bij langere dames zie je dit vaak). Ben je petite en op jacht naar een paar enkellaarsjes, zorg er dan voor dat deze niet hoger komen dan het bot van je enkel. Komen ze hierboven dan kan het er gauw uitzien alsof je benen veel korter zijn dan ze werkelijk zijn. Ik zweer bij deze tip en koop alleen nog maar enkellaarsjes die zo laag mogelijk eindigen.

Topshop lakleren enkellaarsjes € 98,00
Zara leren lage enkellaarsjes € 49,95
Topshop suede enkellaarsjes € 80,00
Topshop slangenprint leren enkellaarsjes € 98,00

10 tips voor petites

8: Hoge knot

Een van de makkelijkste manieren om extra centimeters te winnen, is door een knot hoog op de je hoofd te dragen. Letterlijk extra centimeters en helemaal een kapsel van nu.

Lees ook: How to: Nikkie Plessen knot

10 tips voor petites

9. Dump die grote tas

Hoe mooi ze soms ook zijn, grote tassen zijn niet heel geschikt voor wanneer je een klein en smal postuur hebt. Een te grote tas kan jou en je fantastische outfit als snel overschaduwen. Kies liever voor een kleiner exemplaar.

Asos box clutch € 42,65
Asos bordeaux tas van fluweel  € 25,59
H&M zwarte schoudertas € 14,99

10. Alles draait om vorm en proportie

Last but not least! Heel belangrijk voor petites is dat je kleding goed past. Zijn je broeken te lang? Maak of laat deze korter maken. Ook is het oppassen met oversized kledingstukken wanneer je klein bent. Draag je je kleding graag wat wijder en ben je klein van stuk? Kies dan één oversized item en zorg dat de rest van je outfit goed aansluit (een goed paar hakken wil ook helpen).

Er zijn nog veel meer tips over wat wel en niet te doen wanneer je behoort tot de petites. Lees hierover dagelijks meer op mijn blog: www.lovebeingpetite.com

 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Discussie om ‘plus size model’ Calvin Klein

Er is weer behoorlijk wat opschudding rondom het nieuwe model van Calvin Klein. Het nieuwe model, Myla Dalbesio heeft maatje...

Sluiten