Modetrends 2017 – 5 voorjaarstrends

De maand maart is begonnen en dat betekent dat het voorjaar nu echt voor de deur staat! In deze blog vertel ik alles over de modetrends 2017 – en dan natuurlijk specifiek de trends voor het voorjaar.

Momenteel zijn de Fashion Weeks in volle gang en daar wordt de nieuwste mode getoond voor het najaar maar ik focus me liever nog even op het voorjaar. ‘S ochtends hoor ik de vogeltjes alweer fluiten als ik wakker word en ik kan niet wachten om mijn wintergarderobe weer in te ruilen voor mijn zomerkleding. En.. om te shoppen! Want bij een nieuw seizoen horen natuurlijk ook wat nieuwe key items in je kledingkast.

Modetrends 2017 – Dé kleur van dit nieuwe seizoen

En de nieuwe trendkleur is…..*trommelgeroffel* GEEL! Ja mensen, een vrolijke kleur die lang niet iedereen staat maar je zult hem veel gaan zien hangen in de winkels. Even een aantal tips:

  • donkere types kunnen heel goed felgeel kunnen hebben
  • blonde types kunnen het beter bij zachtgeel kunnen houden
  • en redheads komen het beste uit in goudgeel en honinggeel

Ben je niet zo van felle kleuren? Dan zit je dit voorjaar helemaal goed met de kleur khaki.

modetrends 2017

Streepjes

Yay! Als ik ergens fan van ben is het streepjes. Zoals je in mijn walk in closet tour hebt kunnen zien heb ik veel streepjes shirts in mijn kledingkast. Ook dit voorjaar zijn streepjes helemaal geoorloofd. En dan hebben we het niet alleen over horizontale strepen. Ook schuine strepen en verticale strepen zijn een goede keuze! En de streepjes die je veel op mannelijke blouses ziet (dunne blauw/witte strepen) zullen we ook veel gaan zien in de vrouwelijke collecties.

modetrends 2017

Split sleeves

Een split hebben we al gezien in de rok en ook shirts en blouses met splits zijn afgelopen jaar veel voorbij gekomen. Dit jaar gaan we ook met de armen bloot! De zogenaamde split sleeves worden een echte modetrend voor 2017!

Blote schouder

Afgelopen zomer zagen we al veel off-shoulder tops. Ook dit voorjaar mag de schouder gezien worden! Op de catwalk zagen we voornamelijk creaties waarbij 1 schouder ontbloot was dus ik verwacht ook dit terug te zien in de commerciële collecties van onze favoriete shops.

modetrends 2017

Corset over shirt

Ik heb al een aantal fashion bloggers hiermee gespot: de waist-cincers. Say what? Een mini corset die je over je shirt, blouse of sweater draagt. Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze modetrend vinden. Ik vermoed dat het niet voor iedereen is weggelegd maar laat het me weten wat jij hiervan vindt! Roos-Anne van @moderosa is in ieder geval fan!

https://www.instagram.com/p/BQkNG2yhl-C/?taken-by=moderosa

Split sleeves

Een split hebben we al gezien in de rok en ook shirts en blouses met splits zijn afgelopen jaar veel voorbij gekomen. Dit jaar gaan we ook met de armen bloot! De zogenaamde split sleeves worden een echte modetrend voor 2017!

Enthousiast geworden? Plan een dagje shoppen of ga direct naar winkelstraat.nl!

Bron foto’s: Pinterest

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
tamaris laarsjes
Mijn ideale me-time dag

Stiekem ben ik best wel gehecht aan de me-time momentjes in het leven.. Natuurlijk vind ik het heerlijk om met...

Sluiten