Mooi bruin worden? Zo doe je dat!

Als je straks, na een aantal weken flink zweten en het trouw volgen van de Fitgirl Bikini Challenge, een superstrak lichaam hebt wil je natuurlijk ook echt die bikini aan. Met een mooi bruin kleurtje komt je bikini body nog beter tot z’n recht. Maar dan wil je natuurlijk wel mooi egaal bruin worden. Hoe vaak het wel niet gebeurt dat je na een heerlijke zonvakantie even wit, verbrandt of mooi bruin, maar met kantoorarmen, terugkomt. Dus wil jij egaal bruin worden? Vandaag tips voor een mooie tan.

Gezond eten

Oeps, volgens mij begin ik bijna elke post met “gezond eten is ontzettend belangrijk”. Dus, vandaag zetten we deze traditie gewoon even voort. Je wist het vast al, als je de andere artikelen hebt gelezen, maar een mooie huid heeft veel te maken met wat je eet. Naast het sporten is belangrijk eten én voldoende water drinken hartstikke belangrijk. Vind je voldoende water drinken lastig? Doe er stukjes citroen of kiwi in voor een lekker smaakje. Ze zeggen ook wel: abs are made in the kitchen. Dus wil je straks in de zomer echt stralen? Eet gezond, drink water en sport! Zo simpel is het.

Smeer!

Een van de grootste fabels is dat je door het smeren van zonnebrand niet bruin zult worden. Een hoge zonfactor beschermt je huid, maar houdt niet alle UV-straling tegen waardoor je huid niet verbrandt, maar juist bruint. Een getinte huid heeft van zichzelf al een SPF van 4 tot 6, waardoor mensen met een gebruinde huid voor een zonnebrand met een lagere SPF-factor kunnen kiezen. Een lichte huid is het tegenovergestelde en daarom is het dus verstandig om voor een hogere SPF-factor te kiezen.

Verkleuren door voeding

Waar sommige voeding kan zorgen voor wittere tanden, is er ook voeding die het bruin worden versnellen. Door het eten van wortel en tomaat wordt het bruiningsproces versnelt. In beide producten zit namelijk caroteen en dat zorgt voor het oranje-bruine stofje. Havermout en noten bevatten koper en dat heeft een ondersteunend effect op de kleursynthese. Eet dus iedere dag een wortel, tomaat, havermout en noten voor een optimaal resultaat! Vanaf nu weet je welke sapjes te bestellen bij de strandtent!

Beweeg jezelf bruin

Je wordt sneller bruin als je in beweging bent dan als je hele dagen op je strandhanddoek blijft liggen. Daarnaast beweeg je ook nog eens. Perfect voor het in shape houden van je bikini body! Dus neem die frisbee en beachvolleybal mee naar het strand! Of zoek juist de verkoeling op en ga lekker zwemmen in de buitenlucht. Ga er lekker op uit! Zo ontdek je misschien ook een aantal nieuwe hotspots op je vakantieplek.

Zoek het water op

Waarschijnlijk heb je dit al regelmatig ondervonden, maar je wordt sneller bruin in de buurt van water. Dit heeft te maken met de UV-stralen die worden weerkaatst door het water. Na een dagje strand zul je dus gekleurder terug komen dan na een dagje naar een park. Hierdoor is de kans op verbranden ook groter, dus pak die zonnebrand er maar bij, want smeren is belangrijk! Je wilt natuurlijk niet zo rood als een tomaat thuiskomen.

Fake het
Als je kleurtje nog niet zo op wil schieten, kun je natuurlijk ook altijd nog een kleurtje faken met zelfbruiner. Je hebt snel een kleurtje en het is ook nog eens beter voor je huid. Belangrijk is om een goed merk zelfbruiner te kiezen, die niet oranje is. Voordat je jezelf helemaal onder smeert met zelfbruiner; test eerst op een klein stukje huid. Zo zie je hoe je huid erop reageert en of de kleur goed aansluit. Heb je een goede zelfbruiner gevonden? Scrub je huid voordat je begint met smeren. Op dode huidcellen of droge plekken pakt zelfbruiner beter, waardoor je daar vlekken krijgt. Je kunt beter elke dag een dun laagje smeren dan een dikke laag in één keer. Zo krijg je namelijk een egaler resultaat. Vind je het lastig om zelfbruiner gelijkmatig te verdelen? Gebruik een kwastje om het uit te smeren!

Heb jij nog goede tips om egaal bruin te worden? Laat het in de reacties weten.

Lees ook: 4x lichter haar op een natuurlijke manier.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Get the look: denim short

Denim, daar kunnen we nooit genoeg van krijgen. Spijkerjasjes, jeans en de tuinbroek zagen we al heel veel voorbij komen....

Sluiten