Zo houd je jouw huid jong en mooi

Naast het feit dat het voor een groot deel genetisch bepaald is hoe jouw huid eruit ziet, kun je wel de beste zorg geven aan je huid zodat je een stralende en mooie huid hebt. Maar hoe doe je dit nu precies? Veel water drinken horen we bijna dagelijks, maar naast deze tip hebben wij er nog een aantal meer voor je. Op naar die mooie huid van zowel je gezicht als van je lichaam.

1. Zorg voor de juiste calorie inname

De eerste tip is om te zorgen voor een juiste calorie inname: niet te veel en niet te weinig. Wanneer je meer eet dan nodig en je huid daar uiteindelijk minder strak van wordt, is het mogelijk dat wanneer je weer wat gewicht verliest, je huid niet even strak wordt als daarvoor. Dit is een preventieve tip dus.

mooie-huid

2. Gebruik altijd SPF

Een heel belangrijke: altijd SPF gebruiken. UV-straling kan enorm schadelijk zijn voor je huid, het breekt het collageen in de huid af, waardoor je huid slapper wordt. Wil je jouw mooie huid behouden, houd deze tip dan zeker in gedachten.

3. Gebruik een milde gezichtsscrub

Een ruwe scrub kan voor heel kleine scheurtjes in de huid zorgen, waar eventueel bacteriën in kunnen gaan zitten. Met als resultaat een onzuivere huid. Dit kan ook invloed hebben op het collageen in de huid, de huid wordt namelijk minder elastisch wordt. Dat willen we natuurlijk niet, daarom is het belangrijk om een milde scrub te gebruiken.

mooie-huid

4. Drink koffie

Nu hoef je niet meteen hele sloten aan koffie te gaan drinken, maar het schijnt dat de antioxidanten in koffie helpen om vlekjes van de zon tegen te gaan.

5. Eet bevroren groente en fruit

Je hoeft het fruit en de groente niet bevroren te eten, maar bevroren fruit en groente worden ingepakt en ingevroren wanneer deze het meest rijp zijn. Daarom bevatten deze meer voedingsstoffen. Lokaal geteelde fruit en groente is ook een optie. Yes voor de moestuin dus.

Lees ook: 6 makkelijke tips voor een mooie huid

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Trendkleur: babyblauw

Nu de zomer nadert, komt er beetje bij beetje iets meer kleur in mijn kast. Tussen het grijs, zwart en...

Sluiten