New York vlog en reisverslag

Hij stond al een tijdje op mijn Bucket List.. De trip naar New York! Vorige week was het dan eindelijk zover. Dat Jur en ik inmiddels alweer dertien jaar samen zijn leek ons een mooi moment om deze indrukwekkende stad te bezoeken. We vetrokken op 5 april, maar dat scheelde niet veel. Benieuwd hoe dit zit en wat we allemaal hebben gedaan in the city that never sleeps? Bekijk onze New York vlog en het reisverslag hieronder!

New York vlog

ABONNEER JE OOK OP MIJN YOUTUBE KANAAL!

New York Reisverslag

Onze New York trip zag er als volgt uit:

Dag 1 – Aankomst en rondje centrum via Rockefeller Center naar Times Square en uit eten bij Dos Caminos

Dag 2 – Naar het 9/11 Museum en memorial, shoppen @ Ground Zero en naar Williamsburg waar we een bezoekje brachten aan 2 mooie rooftop bars waaronder Westlight.

Dag 3 –  Madison Park, Central Park en het mooie uitzicht bekijken @ Top of the Rock. Borrelen bij TGIF en Basketbal wedstrijd van The Knicks @ Madison square.

Dag 4 –  Met de (gratis) ferry naar Staten Island waar we langs het vrijheidsbeeld kwamen, via de Brooklyn Bridge naar Dumbo. Hier gezellig gestruind over een vintage markt, uitzicht op Manhattan bridge en geshopt bij West Elm. Daarna en rondje Chinatown en eten bij Ruby’s. ‘S avonds naar Times square en borrelen bij Dos caminos.

Dag 5 – Shoppen in Soho, wandelen over de Highline, borrelen @ Chelsea market (Meatpacking district) en sushi eten naast ons hotel.

Dag 6 – Fietsen door Central Park, naar het America Natural Museum of History, borrelen bij Lucy’s en bij rooftop bar The Moxy. Sunset en prachtig uitzicht over de stad vanaf het Empire state building.

Dag 7 – Shoppen bij Express, cupcake uit de muur trekken bij Sprinkles en naar de Public Library.

new york vlog

Tips New York

We vlogen op JFK en vanaf daar hebben we de taxi genomen naar ons hotel. We verbleven in Pod51 op 51th street East. Een perfect plekje want vanaf daar konden we zo het centrum in lopen en er zat een lekkere sushi tent naast de deur!

In mijn vlog krijg je een goede impressie van onze New York trip. Ik vond het echt geweldig en zo ontzettend indrukwekkend om alles in real life eens te zien. Wij hadden explorer passen waarmee we vier attracties naar keuze konden bezoeken. Deze pas kun je in Nederland al aanschaffen. Wij hebben ‘m gebruikt voor:

  • 9/11 Museum & Memorial
  • Top of the rock
  • America Natural Museum of History
  • Empire state building

Allemaal aanraders om te doen! Ik vond de public Library ook heel mooi en de boottocht naar Staten Island met het Statue of Liberty was ook geweldig. Mijn tip is om de gratis ferry te nemen, en niet de toeristenboot die naar Liberty island zelf gaat. The Highline vonden wij niet zo bijzonder dus als je weinig tijd hebt zou ik deze overslaan. Het 9/11 museum was ook heel indrukwekkend en daarna kun je leuk shoppen @ Ground Zero. Dumbo en Williamsburg zijn ook erg leuk om heen te gaan en een trip naar New York is niet compleet zonder een bezoek aan een mooi uitzichtpunt. Top of the rock en Empire state building waren beide super. De laatste bezochten we met zonsondergang, wat echt heel mooi was!

Neem ook een kijkje op de evenementen kalender zodat je vooraf weet wat er allemaal te doen is in de periode dat jij in New York bent.

We hebben heel veel gewandeld, bijna alle routes uit het Time to momo boekje. Dagelijks telde mijn smartwatch 15 tot 20 km! Ook hebben we veel gebruik gemaakt van de metro. Het is aan te raden om een weekkaart te kopen.

Oh ja en last but NOT LEAST: vergeet niet je visum aan te vragen voordat je vertrekt ;-)

 

new york vlog

new york vlog

Laat je even weten wat je van onze New York vlog vond? Ik ben benieuwd!

Lees ook: ons reisverslag en video’s van Bali!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Reageren

Your email address will not be published.