30 Dagen challenge voor dikker en voller haar

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de afgelopen maanden best wat stress heb gehad.. Ik heb keihard gewerkt aan een nieuwe website en de ontwikkeling van mijn online programma’s. Ik kreeg af en toe even een déjà vu naar de tijd dat ik net met Follow Fashion begon en zo op ging ik mijn werk dat ik alles om me heen vergat. De deadline is gehaald en alles staat live dus ik kan weer rustig ademhalen. Dat stress niet goed voor je is, weten we allemaal. Mijn lichaam heeft dit ook duidelijk aangegeven zo nu en dan. Een verhoogde hartslag, opgejaagd gevoel, huidirritatie.. je kent het (misschien) wel.

Het belang van een gezonde hoofdhuid

Met name mijn hoofdhuid heeft de afgelopen tijd best wat te lijden gehad. Jeuk, schilfers.. Met als gevolg: een beschadigde hoofdhuid. En dat heeft direct invloed op je haargroei. Doordat de haarzakjes verstopt raken kan het zijn dat je haren minder dik uit het zakje groeien. Met als gevolg: dunner wordend haar. Help! Dat wil ik niet.

Nu heb ik natuurlijk geluk met mijn krullen. Hierdoor lijkt mijn haar altijd wel redelijk vol. Totdat ik in de jacuzzi spring en mijn haar nat wordt. Dan blijft er maar een zielig bosje over. Nu is dit eigenlijk altijd al zo geweest, ik heb nou eenmaal fijn haar. Maar toch heb ik het idee dat mijn haar de laatste tijd wel wat meer uit is gevallen door de stress. Hoog tijd om hier wat aan te gaan doen!

nioxin before

Before: dit is hoe mijn haar eruit ziet voor ik aan de 30 dagen challenge begin. Zoals je op de middelste foto kunt zien is mijn haar onderin niet zo vol waardoor je er doorheen kijkt. Dit probeer ik op foto’s normaal altijd te vermijden door alles naar voren te dragen. 

30 Dagen NIOXIN challenge

Omdat ik volgende maand weer een leuk festival op de planning heb staan, ga ik de 30 dagen challenge van NIOXIN aan. Dan moet ik er natuurlijk tip top uit zien en je weet wat ze zeggen: als je haar maar goed zit. Zou het lukken om na een maand al verschil te merken? Ik ben benieuwd! Afgelopen week heb ik mijn eerste behandeling gehad in de salon. De kapster heeft eerst mijn haarzakjes onder de loep genomen en vervolgens heeft ze mij een behandeling gegeven op basis van mijn haaranalyse en wensen. Ook heb ik een systeem kit 3 mee gekregen voor thuis zodat ik de komende maand de producten zelf kan blijven door gebruiken.

nioxin behandeling

De NIOXIN behandeling begon met een heerlijke peeling voor mijn hoofdhuid. Ook wel de gezichtsbehandeling voor de hoofdhuid genoemd. De anti-aging Dermabrasion Scalp Renew Treatment versnelt de regeneratie van het hoofdhuidoppervlak. 

nioxin

Om goed de conditie van mijn hoofdhuid en haren te bepalen is gebruik gemaakt van een speciale camera en app. Door de camera op de telefoon te plaatsen kan er een vergrote foto van de hoofdhuid gemaakt worden en de analyse uitgevoerd worden. Naast de NIOXIN behandeling heb ik ook direct weer wat frisse highlights gekregen! 

nioxin review

Mijn haar na de eerste behandeling! Het voelt zo schoon aan en Hetty (de kapster) heeft het super mooi gestyled waardoor mijn krullen wat grover zijn. Dit heeft ze met een stijltang gedaan. Het ziet er direct al voller uit maar het echte resultaat is natuurlijk niet na één behandeling te merken. Na deze maand zal ik een update geven! 

Welke producten ga ik gebruiken?

Ik heb een drie stappen kit meegekregen met daarin producten voor chemisch behandeld haar (aangezien ik highlights heb):

  • Stap 1: cleanser shampoo
  • Stap 2: scalp therapy revitalizing conditioner
  • Stap 3: scalp & hair treatment 

Daarnaast heb ik nog de Deep protect density masker mee gekregen. Deze versterkt het haar en vermindert de haarbreuk met maximaal 97%. De 3D intensive hair booster kan ik gebruiken op mijn ‘inhammen’ waar het duidelijk minder vol is.

Ook heb ik nog een thickening spray mee gekregen en de defintion creme en een foam om mijn krullen mee te stylen na het wassen.

nioxin

nioxin

nioxin

Het is nu net een salon bij mij in de badkamer met al deze NIOXIN producten! Ik ben echt super benieuwd en houd je natuurlijk op de hoogte. NIOXIN belooft dikker en voller uitziend haar en dat wil toch iedereen wel? Ik in elk geval wel! I’ll keep u posted..

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
haaraccessoire
Wondermiddel: Kokosolie in je haar

Huis-tuin-en-keukenmiddeltjes kunnen vaak goed gebruikt worden als wondermiddel voor huid en haar. Denk aan een gezichtmasker of  een lekkere scrub met honing als...

Sluiten