Hoe ga je om met veranderingen?

Als je mijn persoonlijke blogs hebt gelezen, weet je waarschijnlijk al dat ik moeite heb met veranderingen. Nu klinkt dit meteen behoorlijk autistisch maar ik kan je gerust stellen: het is in iets mindere mate aanwezig. Veranderingen horen nu eenmaal bij het leven dus ermee leren omgaan is heel belangrijk.

Bij het omgaan met veranderingen is het van groot belang dat je inziet dat het onderdeel is van jou. De een is een avonturier die dolgraag in het diepe springt en de ander vindt nieuwe dingen nu eenmaal spannend. Je hier tegen verzetten heeft weinig zin, maar gelukkig kun wel een manier vinden om hier mee om te gaan. Tijd voor tips!

Mijn persoonlijke tips

1. Accepteer het

Zoals ik hierboven al een beetje verklapte, is de eerste stap om het te accepteren. Het wordt nog veel lastiger als jij continu blijft balen van hoe jij als persoon in elkaar zit. Je kunt het dus beter accepteren en werken aan een manier om ermee om te gaan.

2. Praat erover

Ik vind het zelf heel prettig om je angsten bespreekbaar te maken. Dit heeft bij mij erg lang geduurd omdat het toch ook lastig is om hier over te praten, maar inmiddels bespreek ik alles met mijn vriend en nu pas realiseer ik me hoe fijn het is om hierin steun te krijgen. Al is het alleen maar een luisterend oor.

omgaan met veranderingen

3. Zelfverzekerder worden

Ik denk dat het voor een deel ook te maken heeft met een bepaalde onzekerheid en de angst om te falen in een nieuwe situatie. Belangrijk hierbij is dus om om te gaan met je onzekerheden en te zorgen dat je steviger in je schoenen staat. Hierbij kan het helpen om iedere dag iets positiefs over jezelf op te schrijven.

4. Relativeren

Wat mij heel erg heeft geholpen wanneer ik ergens heel erg tegenop zag, was om bij jezelf af te vragen wat het ergste is dat er kan gebeuren. Vergaat de wereld bij een mislukkig? Vallen er slachtoffers? Nee? Dan is het in principe gewoon te doen. :)

5. Ga ervoor!

Nieuwe dingen uit de weg gaan is zéker niet de oplossing, daar ben ik inmiddels wel achter. Juist door het te durven doen leer je het allermeest. Go for it!

Lees ook: 10 Leefregels voor twintigers

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Afbakbroodjes ongezond?

Anouk begon laatst over afbakbroodjes. Zijn afbakbroodjes ongezond? En hoe zit dat met de vergelijking met gewoon brood? Tijd om...

Sluiten