Dit moet je eten wanneer je ongesteld bent

Die ene periode in de maand is vaak de minst leuke. Je hebt lichamelijke klachten en zit nooit helemaal lekker in je vel. Troostvoedsel als Oreo, Ben & Jerry’s en chocolate chip cookies lijken dan misschien de ideale oplossing, vaak doet het niet hetgeen met je lichaam waar je zo’n behoefte aan hebt en de vervelende symptomen die bij ongesteld zijn komen kijken verdwijnen niet. Nu hebben we sowieso nog niet het pilletje uitgevonden dat ervoor zorgt dat Moeder Natuur gewoon niet meer langskomt, maar met dit eten zorg je er in ieder geval wel voor dat je lichaam krijgt wat het in deze periode zo hard nodig heeft: powerfood.

Bananen

De vitaminen in een banaan geven niet alleen je gezondheid een boost, maar zorgen ook voor een goede nachtrust én een leuke gemoedstoestand.

Vis

Je lichaam heeft altijd vette vis nodig, maar in deze periode kun je wel wat extra gebruiken. Zet daarom makreel en tonijn op het menu voor wat extra omega 3.

ongesteld eten

Broccoli

Ik ben er inmiddels wel achter dat broccoli het antwoord is op werkelijk al je problemen. Ook als je ongesteld bent is broccoli een oplossing, want het zorgt voor een blije maag.

Pompoenpitten

Deze pitten zijn rijk aan magnesium en hebben dus een positieve invloed op je gemoedstoestand. Dit geldt ook voor avocado’s, amandelen en volkoren producten.

Pure chocolade

Yes, toch nog chocolade op de lijst! Kies alleen wel voor de pure variant, want dit bevat veel cacao (en daardoor minder suiker) en zorgt voor een blij gevoel.

Niet zo dol op een losse banaan? Hier vind je recepten waar banaan in is verwerkt die om te smullen zijn.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
5 Manieren om over je crush heen te komen

De liefde kan een heel mooi feestje zijn óf een hele grote ellende. Als de liefde niet wederzijds is bijvoorbeeld....

Sluiten