Ongezonde Snacks waarvan je denkt dat ze gezond zijn #2

Nu met de gezondheidshype willen we allemaal zo gezond mogelijk eten. ‘s Ochtends de dag beginnen met een schaaltje yoghurt en cruesli. Klinkt gezond, toch? Maar cruesli zit vol met suikers en andere toegevoegde stoffen. Of wat dacht je van een bruine boterham? In heel veel gevallen wordt wit brood gewoon bruin ‘geverfd’. Ja, je dacht zo gezond bezig te zijn. Zijn de ‘gezonde snacks’ wel zo gezond? Vandaag deel ik 4 ongezonde snacks waarvan je denkt dat ze gezond zijn, maar die dat niet blijken te zijn:

gezonde snacks

Vruchtensap

Vruchtensap, waarschijnlijk drink jij het vaak met de gedachten dat je gezond bezig bent. Ik moet je helaas teleurstellen. Vruchtensap zit boordevol (toegevoegde) suiker. Soms zitten er wel 7 suikerklontjes in; dat is heel veel suiker! Daarnaast wordt het vaak ook alleen van concentraat gemaakt en daardoor gaan de meeste voedingsstoffen verloren. Maak de volgende keer dus maar weer zelf je sapje of smoothie, is veel gezonder!

gezonde snacks

Light producten

De media is er goed in geslaagd om light producten als ‘gezond’ te bestempelen, maar niets is minder waar. De suikers die in normale producten zitten zijn nu vervangen door nep suikers, die ongezond zijn. Deze nep suikers maken namelijk ons zenuwstelsel kapot; dat wil je niet. Kies liever voor de normale producten in plaats van light producten.

gezonde snacks

Rijstwafels

Waarschijnlijk eet jij ze al jaren omdat ze weinig calorieën en vet bevatten, toch? Ze zijn niet zodanig ongezond maar ze bevatten lege koolhydraten. Een tijdje geleden heb ik een artikel geschreven waarin ik het verschil tussen snelle (lege) koolhydraten en langzame koolhydraten uitleg. Rijstwafels hebben een ontzettend hoge glycemische index. Dat betekent dat ze je bloedsuikers heel snel laten stijgen. Dit kan na verloop van tijd vervelende gevolgen met zich meebrengen. Eet rijstwafels dus met mate!

gezonde snacks

Groenteburgers

Groente en dat in de vorm van een burger? Dat klinkt gezond maar dat is het zeker niet. Er zit inderdaad groente in, maar de burgers zitten (vaak) ook boordevol met smaakversterkers, suiker en zout. Staan er op de ingrediëntenlijst woorden die je niet eens kunt uitspreken? Laat ze staan! Mijn tip is om ze voortaan zelf te maken. Dit is leuk en ook nog eens veel lekkerder, gezonder en het kost ook niet heel veel tijd.

Dit waren weer 4 snacks waarvan je misschien denkt dat ze gezond zijn, maar het niet zijn. Welke was voor jou de grootste verrassing? Inspiratie nodig voor gezonde snacks? Kijk hier eens.

Lees ook deel 1 van 4X snacks waarvan je denkt dat ze gezond zijn.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
afvaltips
6 x simpele afvaltips

Met de zomer in het vooruitzicht, hebben we een paar simpele afvaltips voor je. Geen tijd om veel te sporten...

Sluiten