Eerlijk over ontpillen en ongesteldheid

Ik had er wel over gehoord, maar kon nooit echt geloven dat je lichaam zo lang de tijd nodig had om te ontpillen. Ik ben al vanaf mijn vijftiende aan de pil en kon me dus ook niet echt meer herinneren hoe het was, leven zonder pil. Inmiddels bijna een jaar geleden, besloot ik te stoppen met de pil. Zou ik snel weer ongesteld worden? Hoe zou ik me voelen zonder de pil?

Ontpillen

In tegenstelling tot wat ik verwachtte, werd ik niet direct ongesteld toen ik stopte met de pil. De laatste pilstrip was eind oktober ten einde en daarna besloot ik te stoppen. Ik had van vriendinnen wel gehoord dat het even kon duren, voor alle hormonen uit je lijf zijn. Het zou zelfs wel een jaar tot anderhalf kunnen duren! Bij mij heeft het in totaal tien maanden geduurd voor ik weer ongesteld werd. Ik zou je eerlijk zeggen dat ik op het laatst wel een beetje onzeker begon te worden.

Zou alles wel goed met me zijn? Ik zou toch nog wel ongesteld kunnen worden zonder de pil? Ik ben negatief getest op het HPV-virus, wat baarmoederhalskanker veroorzaakt. Daar hoefde ik me dus niet druk over te maken.

Maakte ik mij zorgen?

Echt druk maakte ik me ook niet. Ik had het idee dat het wel goed zou komen. Ooit wil ik zwanger worden, maar dit heeft absoluut geen haast. No stress dus. Al heb ik afgelopen tijd wel aardig wat stress gehad vanwege het opzetten van mijn nieuwe bedrijf. Dat kan er ook voor zorgen dat je menstruatie uitblijft.

Op de stress na heb ik me de afgelopen 10 maanden super goed gevoeld. Zou het komen doordat ik de pil niet meer slikte? Ik had voor mijn gevoel nauwelijks stemmingswisselingen en zat super lekker in mijn vel! Ook stiekem best fijn, om zo lang niet ongesteld te zijn!

libresse

Spierwitte laken challenge

Na onze vakantie op Samos werd ik voor het eerst dan eindelijk weer ongesteld. Mijn lichaam was echt tot rust gekomen en ik kon weer op zoek naar tampons en maandverband. Ik heb het gevoel van ongesteld zijn absoluut niet gemist. Je zit toch wat minder lekker in je vel en je moet er steeds rekening mee houden dat je ongesteld bent.

De eerste nacht van mijn menstruatie ben ik altijd een beetje onrustig in bed.

Overdag draag ik altijd tampons, maar voor s’nachts testte ik de Libresse Ultra Goodnight Extra. Dit maandverband is speciaal ontwikkeld voor de nacht en beschermt tot wel 10 uur. Dit maandverband heeft een bredere voor- en achterzijde en in combinatie met de anti-lekrandjes geeft dit extra bescherming tijdens je nachtrust. Het is me super goed bevallen en na de eerste nacht was direct duidelijk dat ik me totaal geen zorgen hoefde te maken over het feit dat ik zou kunnen doorlekken. Zo fijn!

Durf jij op spierwitte lakens te slapen als je ongesteld bent? Ik wel! Vraag hier je gratis proefpakketje aan en maak kans op een spierwit laken van Libresse.

libresse libresse libresse

Ik maak me niet druk over doorlekken in bed! Durf jij de spierwitte laken challenge aan te gaan?

#Sleepfearless dankzij Libresse Ultra Good Night Extra maandverband!

 • Helemaal herkenbaar: ik was aan de pil vanaf mijn 14e tot mijn 33e. Ook bij mij heeft het lang geduurd voor ik helemaal van de hormonen af was, maar zou niet anders meer willen.
  Heb je wel eens aan een menstruatiecup gedacht? Ik wil nooit meer anders, bij sporten, snachts, altijd. En op de een of andere manier, voel ik me minder ongemakkelijk tijdens mijn menstruatie.

 • Goh wat interessant om eens een andere ervaring over ontpillen te lezen! Bij mij bleef de menstruatie niet uit.. Hij kwam juist precies weer na 28 dagen.. Aan de ene lang was ik opgelucht, maar ik heb nu wel heel erg last van mood swings!! Heb het idee dat deze door de pil juist onderdrukt werden. Ook heb ik een dag voor de menstruatie vreselijke buikpijn/krampen. Ik kan dan niet zitten staan of liggen, en weet me soms gewoon geen raad.. Met witte lakens slapen durf ik wel, gebruik eigenlijk altijd al Libresse, en dat bevalt idd prima.

 • Hi Nienke,
  Wat fijn dat je direct weer ongesteld werd! Zo zie je maar weer.. elk lichaam reageert anders op de pil. Die buikkrampen heb ik helaas ook nog steeds last van, maar had ik met de pil ook!
  En goed te horen dat jij ook met Libresse deze challenge wel aandurft ;-)

  Liefs

 • Hi Yvette,

  Dankjewel voor je reactie en wat fijn dat het zo goed bevalt!
  Een cup heb ik nog nooit geprobeerd.. Hoor ik ook niet vaak iets over maar ben wel benieuwd!
  X

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
trends trouwjurken
Ga ik trouwen?

De vraag of Jurre en ik ooit gaan trouwen is inmiddels al zó vaak gesteld.. Afgelopen week plaatste ik op...

Sluiten