7 x onverwachte functies van bier

Bijna alle mannen drinken wel eens een bier en ook veel vrouwen houden er van, een lekker koud biertje op zijn tijd. Bier staat in bijna alle huizen wel ergens in de koelkast. Er zijn ook genoeg vrouwen die het liever bij een wijntje of een mixdrankje houden en die ergeren zich nog wel eens aan die kast vol bier. Dat is helemaal niet nodig! Bier is namelijk ontzettend nuttig. Het drankje heeft allerlei onverwachte handige functies, die wij vrouwen best kunnen gebruiken. Daarom hebben wij zeven keer onverwacht gebruik van bier voor jou op een rijtje gezet!

Laat je sieraden weer schijnen

Bier heeft door zijn zuren een glanzend effect en dit is ontzettend handig als je doffe sieraden hebt, waarvan de glans ver te zoeken is. Poets zachtjes met een doekje gedoopt in wat bier de vuiligheid eraf en ze zien er weer uit als nieuw! Ook bij houten meubels heeft dit een positief effect.

Glanzend haar

Vreselijk, ga je lekker stappen, maar zijn er altijd een paar van die lolbroeken die hun biertje liever de lucht in gooien dan in hun keel. Mascara uitgelopen, kleren stinken en haren doorweekt. Gelukkig is er een pluspuntje: bier is goed voor je haar! Je kan onder de douche wat bier in je haar laten trekken en na een aantal minuten het er weer uitspoelen. Ook zijn er wat ingewikkeldere receptjes voor een biermasker, zoals deze: meng een kopje bier (met een laag percentage alcohol) met een eiderdooier en masseer je hoofdhuid hiermee in. Een ander receptje: kook een kopje bier tot er 1/4 van overblijft en meng dit met shampoo, breng dit aan in je haar en was het na een paar minuten er weer uit.

4

Koffie of thee vlekken

Een ander voordeel van bier is dat het koffie of thee vlekken kan verwijderen. Vlekken in je tapijt of zelfs in je kleren (wees hier wel wat voorzichtiger mee). Wrijf zachtjes wat over de vlek en als het niet gelijk verdwijnt, herhaal dit dan een paar keer.

Vlees zachter maken

Bier is ook nuttig bij het koken, want het maakte het hardste vlees zacht. Gooi een uur voor het koken een flesje over het vlees en voila! Het drankje kan ook goed als marinade, bijvoorbeeld gemengd met wat soja saus.

De groei van je tuin bevorderen

Dat gevoel de dag na een feestje, dat je het stiekem toch zonde vindt om al die half opgedronken bierflesjes weg te gooien. Dit is echter helemaal niet nodig! Planten houden van de suikers die er in zitten, dus gooi wat over is in je tuin. Zelfs je groente plantjes en bloemen worden hier blij van!

Je buik kalmeren

Deze is misschien wel erg onverwacht, maar toch blijkt het te helpen. Heb je een enorme kater? Drink langzaam een biertje. Dit helpt om de pijn wat te verminderen en zorgt er voor dat je buik wat kalmer wordt.

Badderen in bier

Badderen in bier? Jazeker, in bier zitten mineralen en die werken als een soort huid conditioner. Voeg aan je badwater een flesje bier toe en dit kan je zelfs combineren met badzout (wat een beetje hetzelfde effect heeft).

3

Klik hier voor meer DIY’s! 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
sollicitatie voorbereiden
10 X tips: sollicitatie voorbereiden

Een sollicitatiegesprek is altijd spannend. Gelukkig wordt het al een stuk minder spannend als je goed voorbereid bent. Wij vonden...

Sluiten