Tips voor de mooiste oogmake-up

Als het om make-up gaat geldt bij mij absoluut less is more. Niet eens zozeer omdat ik dit veel mooier vindt (op een feestje vind ik het best leuk om eens extra uit te pakken), maar meer vanwege het feit dat ik geen idee heb wat ik doen moet. Mascara aanbrengen gaat nog net zeg maar.

Eyeliner, oogschaduw, blush, highlighters; ik heb het allemaal in mijn bezit maar gebruiken ho maar. Om een clown effect te voorkomen blijf ik ver bij deze attributen uit de buurt. Zonde, want ik vind smokey eyes en een extra glow vaak heel mooi staan op een feestje.

Afgelopen weekend werd ik omringd door 15 jarigen (zaterdagavonden in de stad…) die dit trucje allemaal wél onder de knie hadden en dat deed mij beseffen dat er werk aan de winkel is. Tijd voor oogmake-up tips dus!

Tips voor de mooiste oogmake-up

1. De juiste kleur

Blauwe ogen: bruintinten (rood en brons) en koele kleuren als taupe en donkergrijs

Groene ogen: warme tinten zoals koper en paars

Bruine ogen: rose gouden tinten en koperkleurig

Grijze ogen: zilverkleurig en warme rood tinten

2. Kies wat bij je past

Als je normaal gesproken altijd kiest voor een neutrale, basic look is het heel heftig om ineens met smokey eyes te verschijnen. Blijf dicht bij jezelf en kies eerst voor neutrale kleuren als je normaal niet zo van het uitpakken met make-up bent.

3. 3 maanden regel

Na drie maanden is je mascara aan vervanging toe, anders kunnen er afgebrokkelde korrels in je ogen terecht komen. Probeer ook eens wat afwisseling, de ene mascara verlengt je wimpers terwijl de andere juist een extra black look of meer volume creëert.

4. Wenkbrauwen

Je kunt nog zoveel aandacht besteden aan je oogmake-up en wimpers, maar je wenkbrauwen zijn het meest bepalend voor je look. Zorg daarom voor een mooie vorm en teken ze eventueel iets bij als dit nodig is.

tips oogmake-up

Meer van deze handige tips? Vision Direct heeft een hele pagina vol oogmake-up tips & inspiratie inclusief handige tutorials! Kijk hier.

Lees ook: 5 X Modetrends voor lente/zomer 2017

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
capture your style
Boek review: Capture Your Style

De laatste tijd ben ik mij steeds meer aan het verdiepen in fotografie en op welke manier ik dit het...

Sluiten