Ophef over te bruine Kim Feenstra

Herinner je je nog de Supertrash-campagne van Kim Feenstra die we je laatst lieten zien? Over deze foto is enige ophef ontstaan, omdat Kim op deze foto te bruin zou zijn.

KWF Kankerbestrijding is niet blij met de campagne waarin Kim met een gebruinde huid poseert in neon items. “Ik vind het niet handig, het is voor een jongere doelgroep. Huidkanker is een ernstig probleem en we weten dat overmatige zon verbrand en dat het risico op kanker kan vergroten.” zegt een woordvoerder tegen SBS6.
Kim zelf laat via Twitter weten de kritiek overbodig te vinden. “Even serieus! Wat een gedoe over de campagne van Supertrash dat ik te bruin ben! Zijn sommige mensen dan zo stom om te vergeten dat je door make-up, belichting, nabewerking van foto’s en het dragen van neon kleuren bruiner lijkt dan je bent?” tweet het model.

Het is niet de eerste keer dat er ophef ontstaat over een model dat te bruin zou zijn. Vorige week kreeg H&M kritiek op de campagne met Isabeli Fontana.

Wat vind jij? Moeten dit soort campagnes geweerd worden? Vorige week bood H&M ook al haar excuses aan voor het gebruik van een te bruin model. 

Is Kim hier te bruin? Foto: Supertrash

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Ray-Ban celebrates its 75th birthday

Ray-Ban is celebrating its 75th anniversary! They aren't celebrating this anniversary with a big party with a red carpet and many...

Sluiten