Stappenplan voor orde in je handtas

Hoe groter je handtas, hoe meer zooi je erin kunt stoppen. Een grote handtas is voor mij persoonlijk een fantastische uitkomst: ik neem namelijk ontzettend veel zooi mee. Ten eerste sleep ik iedere dag mijn laptop weer mee, en ten tweede heb ik altijd ontelbaar veel ‘reserves’ in mijn tas zitten. Meerdere pennen, meerdere lippenbalsems, meerdere haalelastiekjes… Want you never know when you’re gonna need it right?

Toch zou het fijn zijn dat als je telefoon gaat, je die ook direct op kunt nemen in plaats van eerst een half uur te moeten zoeken. Ik heb een stappenplan voor je gemaakt, zodat jij kunt zorgen voor orde in je handtas!

Stap 1: Grote opruiming

Begin met een grote opruiming. Keer letterlijk je tas ondersteboven en ga alles wat je erin had zitten eens na. Welke dingen heb je echt nodig in je tas, en welke niet? Moet dat tijdsschrift van twee maanden geleden er echt nog in zitten? En heb je aan één reserve-elastiekje ook niet genoeg?

Stap 2: Gooi ook echt weg!

Je hebt niets aan bonnetjes van drie maanden geleden, en ook lege kauwgompakjes hebben geen doel meer. Gooi het linea recta de prullenmand in! Ook afgebroken lippenstiften en brokkelende mascara wacht hetzelfde lot.

orde in je handtas

Stap 3: Bag in a bag

Zorg voor een tas – of meerdere als je dat nodig acht – in je tas. Gewoon een soort etuitje waar je wat losse frutsels in kunt doen en bijvoorbeeld een etuitje voor je meeneem-make-up. Zo kun je grotere items gewoon los in je tas doen, en frutsels niet snel kwijtraken.

Stap 4: Ruim netjes in

Wees nou niet eigenwijs om alles er weer zorgeloos in te gooien, maar maar gebruik van de verschillende vakjes en je etuitje. Zo raak je ook niet zo snel dingen kwijt en kun je het gemakkelijk terugvinden. Heb je ook moeite met het terugvinden van je sleutels? Inspecteer je tas eens goed, vaak zit er een sleutelringetje in de voering waar je je sleutels aan kunt hangen. Is dit niet zo, dan kun je altijd zelf even 5 minuten creatief aan de gang en met een dun touwtje zelf een sleutelringetje maken.

En oh ja… Herhaal dit wekelijks

Hoe goed je voornemens ook zijn, na een week zit er vaak alweer meer zooi in je tas dan je voor mogelijk hield. Ach, het is vrouw-eigen. Maar om het toch een beetje in het gareel te houden is het verstandig om je grote opruiming elke zondag bijvoorbeeld, even te herhalen. Gewoon leeggooien dit handel en alles weggooien wat weg kan. Ga jij met een lekker lichte en opgeruimde handtas naar je werk/studie!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
binnenkijker marlou volkerink
Interieur inspiratie – Binnenkijken bij: Marlou

Het moest er eens van komen: een binnenkijker op Follow Fashion! En wel in mijn eigen stulpje. Collega's vroegen er...

Sluiten