Personal Update: Ons grote verhuis- en klusavontuur

Ik kondigde mijn verhuizing al een tijdje geleden aan en inmiddels is het ein-de-lijk zover. We zijn verhuisd! Mijn vriend en ik hebben onze schattige starterswoning verruild voor een mooie vrijstaande woning, net buiten de stad. Precies vier weken geleden kregen we de sleutel, en blij dat we waren! Ons grote verhuis- en klusavontuur kon beginnen. Sindsdien zijn onze weekenden gevuld met klussen, het bezoeken van bouwmarkten en nog meer klussen. Ik wist dat er het één en ander moest gebeuren maar ik moet eerlijk zeggen: het valt toch wel wat tegen. Ondanks dat de benedenverdieping super netjes is, blijft er genoeg werk over. Het is een oude woning dus je valt ook van het ene project in het andere project. Denk je het toilet even opnieuw te betegelen, blijkt deze totaal niet geïsoleerd te zijn en zo ben je weer een heel weekend druk met dat project.

Gelukkig heb ik een hele handige vriend, een lieve papa die ons heel veel helpt en vrienden die ons helpen. Het grootste project moet nog komen, maar dat besteden we uit. We gaan het trapgat namelijk verplaatsen en dat is nogal een ingreep waarbij er nieuwe muren moeten komen etc.

happy

Jeeej, we hebben de sleutel! 

IMG_3921

Cheers! Ons eerste avondje in de nieuwe woning

verhuizing

Nieuwe tegels in de badkamer. Eindelijk hebben we een bad, zo fijn!

verhuizing
Het toilet kan ook wel een opfrisbeurt gebruiken, letterlijk en figuurlijk;)

verhuizing

Hier komt de nieuwe trap in en dus nog wat muren. En links wordt de walk-in closet

Tot die tijd kan ik nog niet heel veel doen beneden qua inrichting. Er ligt nu nog een lelijke kurkvloer in en deze kan pas vervangen worden als het trapgat project klaar is. Stiekem vind ik het best lastig om geduld te hebben tot dit af is want in mijn hoofd heb ik de nieuwe vloer en meubels allang gekocht en is alles mooi ingericht. In deze blog liet ik mijn moodboards al zien die ik maakte voor het interieur van ons nieuwe huis. Maar goed, ik moet dus nog even geduld hebben en tot die tijd vermaak ik me nog wel met schuren, lakken van kozijnen en verven van muren.

O ja, ik kan ook niet wachten tot de walk in closet af is. Maar ook dit project laat nog even op zich wachten. Boven kunnen we ook pas aan de vloer beginnen tot het trapgat project klaar is. De enige ruimte die eigenlijk nu helemaal af is, is onze slaapkamer. Direct de eerste dag kochten we pallets om een nieuw bed te maken. Deze was bedoeld voor onze logees maar inmiddels slapen we er zelf op. Dat is zo gekomen: onze oude woning is pas sinds afgelopen maandag officieel overgedragen. Hij was al wel verkocht, maar nog onder voorbehoud van financiering. Dit betekende dat we een maand lang eigenaar waren van twee huizen. Klinkt leuk, maar is minder fijn voor de portemonnee.

vlinderstoel

Nieuwe vlinderstoel online besteld en op kantoor in elkaar gezet. Zoals je ziet moet hij nog wel even ‘ingezeten’ worden en ik ga er een mooi vachtje in leggen straks :)

Daarom besloten we om ons ‘oude’ huisje te gaan verhuren via Airbnb. Maar je kunt geen leeg huis verhuren, dus lieten we onze meubels staan en verhuisden we in eerste instantie alleen onze persoonlijke spullen. Afgelopen zondag verlieten de laatste gasten onze woning en hadden we dus precies 1 dag om alle meubels te verhuizen. En liet dat nou nét op de dag vallen dat ik een meetup had met de meiden van Followfitgirls. Ik kon dus alleen s’ochtends helpen maar gelukkig was onze (inmiddels) ex-buurman zo lief om mijn vriend in de middag te helpen.

Terwijl de mannen de meubels aan het verhuizen waren was ik dus aan het genieten van healthy hapjes en een super gezellige middag met alle meiden die voor Followfitgirls schrijven. Benieuwd naar de middag? Klik hier voor een fotoverslag.

Nu zijn we dus officieel verhuisd en is er geen weg meer terug. Onze oude meubels staan in ons nieuwe huis en een deel konden we laten staan omdat de koper het een en ander wilde overnemen (fijn!). Maar het feit is dat de oude meubeltjes niet helemaal geschikt meer zijn (heh wat vervelend, moet ik nieuwe kopen) want het huis is veel groter.

Dussssss.. ik ben al begonnen met het aanschaffen van een mooie vitrinekast, eames stoeltjes en een leren vlinderstoel. En ik kon het ook niet laten om al wat leuke interieur accessoires te kopen. Ik heb ook al een mooie bank op het oog maar ik kan dus pas écht los als de nieuwe trap erin zit. Nog even geduld dus..

Hierbij alvast wat foto’s van onze nieuwe woning.

verhuizing

Leuke accessoires gescoord bij Kwantum

verhuizing

Jeeej, de slaapkamer is af! 

verhuizing

Met ons nieuwe bed op pallets en laminaat vloer Trunk van VT Wonen

Wil je meer zien van ons nieuwe huisje? Volg me ook op Snapchat en Instagram: @marlou_ff

  • […] In de herfst en winter ben je normaal gesproken misschien niet zo bezig met je bikini body. Voor mij is dat nu juist wel het geval! Want… Over 2,5 week vlieg ik naar Curacao voor een heerlijke vakantie samen met mijn vriend en twee andere vrienden. Ik heb er super veel zin in en moet eerlijk zeggen dat ik best wel een beetje toe ben aan vakantie. Vier weken geleden kregen we de sleutel van ons nieuwe huis en sindsdien zijn mijn vriend en ik zo’n beetje non stop aan het klussen. Meer over mijn grote verhuis- en klus avontuur lees je in deze blog. […]

  • […] Misschien hebben jullie hem al even voorbij zien komen maar in deze Redactie Snaps moeten we toch nog een keer de super gave Butterfly Chair van Marlou voorbij laten komen. In Rotterdam waren we maar al te blij dat we voor de afwisseling ook even wat woonwinkels konden bezoeken. We loved the Zara Home en H&M Home! Marlou en Maayke waren dan ook op slag verliefd op deze geometrische kussens van de H&M Home. En zeg eerlijk, hoe leuk staan deze woon items bij elkaar? We hopen stiekem hier op de redactie dat Marlou nog even het geduld heeft om deze Butterfly Chair op de redactie te laten staan. Zo kunnen wij er ook nog even van genieten voordat de stoel naar het gloednieuwe en verbouwde huis van Marlou vertrekt. Benieuwd hoe Marlou haar grote klusavontuur er voor staat? Klik hier. […]

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Welke lingerie past bij jouw lichaamstype?

Het kan nog behoorlijk lastig zijn om de juiste lingerie te kiezen die bij jouw lichaamstype past. De meesten van...

Sluiten