Primark Zwolle is een feit

Meiden uit het noorden kunnen eindelijk een klein beetje hun hart ophalen. Primark Zwolle is namelijk een feit! De budget modeketen een overeenkomst hebben getekend om een groot pand in het midden van de stad te huren aan de Melkmart. Primark Zwolle is hiermee de meest noordelijke Primark. Na de aangekondigde komst van Zara naar de Diezerstraat, is Primark de tweede trekpleister zich in Zwolle zal gaan vestigen. De eerste werd in 2008 in Rotterdam geopend. Inmiddels zijn er Primarks in Hoofddorp, Venlo, Eindhoven, Nijmegen, Almere, Zoetermeer, Arnhem en Zaandam. 

Het ontwerp van de nieuwbouw zou helemaal afgestemd zijn op de Primark. De geplande woningen die boven winkels zouden komen, zijn uit de tekeningen geschrapt. Daarmee is aanzienlijk meer dan de 3000 vierkante meter winkelruimte die er eerst in de tekeningen stonden beschikbaar. Veel ruimte, is een belangrijke voorwaarde voor prijsstunter Primark die in Amsterdam een winkel van maar liefst 13.500 vierkante meter gaat openen. Naast dat de Primark in Amsterdam zal gaan vestigen in 2015, zal het ook in Rotterdam Zuidplein (november 2014), Den Haag (december), Heerlen (voorjaar 2015) en Dordrecht (2015) openen. Er gaan al langere tijd geruchten dat de Primark ook zou vestigen in Utrecht, Groningen, Tilburg en Breda maar dit is nog steeds niet officieel bevestigd.

 

primark-zwolle
De voormalige bankenlocatie aan de Melkmarkt in Zwolle waar het filiaal waarschijnlijk gaat vestigen na enkele sloopacties.

Bron: De Stentor

Lees hier ons report van de opening van de grootste Primark in Nederland.

 

Reageren

Your email address will not be published.