7 reistrends voor 2020

Net als mode, interieur en beauty zijn ook reizen onder hevig aan trends. Onze behoeften, interesses en wensen veranderen continue en dat zie je ook terug in de reizen die we maken. Ben je benieuwd wat de reistrends van 2020 zijn? Lees dan snel even verder.

Van vouwwagen naar hotel

Wij gingen vroeger altijd op vakantie met een vouwwagen. De reis van een klein dorpje in Groningen naar Zuid-Frankrijk, vond ik echt een wereldreis. We zaten zo’n beetje twee dagen in de auto en dat vond ik heel gewoon. Oké, het was wel een lange reis maar des te meer genoot ik er van als we eindelijk onze vouwwagen hadden opgezet op de camping. Tegenwoordig zien mijn vakanties er een tikkie anders uit. De auto heeft plaats gemaakt voor het vliegtuig, ik slaap liever in een hotel dan in een vouwwagen en een vakantiebestemming in Europa ruil ik steeds vaker in voor een bestemming verder weg. Best leuk om te zien hoe net als mode, interieur en beauty je vakantiebehoeften onder hevig is aan trends.

waarom kamperen zo leu is

5 reistrends voor 2020

1. Lekker rustig aan

Van hot naar her vliegen en in een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk zien? Nope, in 2020 willen we het lekker rustig aan doen. We gaan rondreizen vergelijken en kiezen liever de route die wat langer duurt zodat we meer van de reis zelf kunnen genieten.

2. Minder bekende bestemmingen

We zijn ons steeds meer bewust van de impact van reizen op het milieu. Om overtoerisme te voorkomen kiezen we daarom steeds meer voor minder bekende bestemmingen.

zonvakanties europa mallorca
waarom kamperen zo leu is

3. Lekker eten

De keuze van je vakantiebestemming bepalen door de gerechten die er op de menukaart staan? Ja echt, dat is een heerlijke reistrend van 2020. De culinaire posts op social media zien er zo onweerstaanbaar uit dat de keuken van een land onze vakantiebestemming gaat bepalen.

overwinteren in een warm land

4. Op reis met je huisdier

Bye bye dierenpension, in 2020 gaat je huisdier gezellig mee op vakantie. Voor veel mensen is hun huisdier zo belangrijk dat er steeds meer gekozen wordt voor diervriendelijke vakanties.

veranda styling

5. Vooruit plannen

Wachten we de afgelopen massaal op een mooie last-minute aanbieding, in 2020 plannen we onze vakantie liever ver van te voren. Onze reis plannen we ruim van te voren zodat de droomreis die je in gedachte hebt echt werkelijkheid wordt. Of dit nou een rondreis door Portugal of een island hopping trip in Griekenland is, we plannen het ver van te voren.

Er zijn nog meer reistrends voor 2020, maar dit vond ik wel de meest leuke en opvallende trends. Ben jij al bezig met het plannen van je vakantie voor volgend jaar? Zelf ben ik al bezig met het samenstellen van mijn droomvakantie naar het betoverende Bali…

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
tuinafscheiding ideeen
5 x inspiratie voor een tuinafscheiding

Beter een goede buur dan een verre vriend. Helemaal mee eens, maar een beetje privacy in je tuin is natuurlijk...

Sluiten