5 X Power vragen die je relatie redden

Communicatie is het allerbelangrijkste in een relatie. Want zonder communicatie kan het vertrouwen weggaan en dat moet je niet hebben in een relatie. Als je nooit eens goed praat zul je elkaar uit het oog verliezen ookal leef je samen met die gene. Gek genoeg zijn er geen woorden die omschrijven hoe belangrijk het is om te blijven communiceren met je partner. Maar zelfs een goede vraag kan soms je relatie al redden en daarom hebben wij 5 power vragen verzameld zodat jullie weer met elkaar gaan communiceren. Stel de vragen aan elkaar en beantwoord ze allemaal eerlijk en dan kan het misschien wel jullie relatie redden.

relatie-redden

1. Wat heeft je vandaag gelukkig doen voelen?

Door deze vraag aan iemand te stellen kun je diegene z’n hele humeur veranderen. Het laat je partner nadenken over de goede dingen die hem die dag zijn overkomen en dat kan zijn gedachten afleiden van de slechte dingen. Als je partner zich de laatste tijd wat ongelukkig voelt kan hij vaak over drastische veranderingen nadenken. En deze drastische verandering kán ook inhouden dat hij eens goed gaat nadenken over jullie relatie status. Het is altijd goed om je partner te laten zien dat je om hem geeft en ook voor hem klaar staat als het wat minder met hem gaat.

2. Wat zorgt er voor dat je je minderwaardig of alleen doet voelen?

Ervaring heeft uitgewezen dat de antwoorden op deze vragen vaak heel makkelijk op te lossen zijn. We geven even een voorbeeld (die vaak voor velen wel herkenbaar is): Je zit samen op de bank een film te kijken en je vriend zit continu met zijn telefoon en kijkt bijna niet naar de film én, erger nog, hij schenkt je bijna geen aandacht terwijl jij gehoopt had op een romantisch filmavondje waarbij je lekker tegen elkaar aan zou kruipen. Wanneer jij deze vraag dus moet beantwoorden kun je dit onderwerp gelijk bespreken en vaak zal je partner er dan wat bewuster mee omgaan en is het probleem opgelost. Als je erachter komt waar je partner mee zit (en andersom) is de kans groot dat je dit probleem op kunt lossen voordat het te laat is.

3. Is er iets in onze relatie waar je bang voor bent?

Iets toegeven is vaak een big deal, en dan vooral voor mannen. Maar denk maar niet dat er geen vrouwen zijn die problemen hebben om dingen toe te geven. Misschien denkt je partner wel je geen goede ouder zal zijn voor je kinderen. Misschien is hij bang om dingen met je te bespreken. Of misschien ziet hij het wel niet zitten om z’n hele leven met je door te brengen. Als er een gebrek is in je relatie dan zorgt deze vraag er meestal wel voor dat dat gebrek naar buiten komt. Het beste waar je dan op kan hopen is dat het probleem op te lossen is.

relatie-redden

4. Wat kan ik beter doen?

Eerlijk is eerlijk, soms ben je zélf gewoon het probleem. Niet je fouten maar je gedrag of gewoontes die je partner helemaal gek maken. Een goede manier om uit te vinden wat probleem is is om gewoonweg te vragen wat je beter kunt doen. Bijna iedereen heeft wel een (was)lijst aan dingen die ze niet leuk vinden aan de ander of waar je je aan ergert en als je een kijkje kan krijgen in het lijstje van je partner dan kun je er aan werken om die gewoontes af te leren. Of op zijn minst niet meer te doen waar je partner bij is.

5. Is er verder nog iets waar we over moeten praten?
Het is goed om een open vraag te stellen die je niet al te vraag stelt. Zo kan je partner zelf aangeven of hij ergens mee zit. Je moet deze vraag zeker niet elke dag of week vragen want dan wordt het wel een beetje verdacht, maar je kunt dit best eens in de zoveel maanden eens vragen. Het leven is een continue verandering en soms gaan er gewoon dingen niet zoals het moet gaan. Je partner kan het bijvoorbeeld even heel druk hebben op zijn werk of ergens mee zitten in de familie. Het is belangrijk om uit te vinden wat de problemen zijn. Er zijn natuurlijk altijd dingen die je gewoon niet kunt veranderen maar je kan altijd er gewoon voor je partner zijn. Relaties draaien allemaal om het delen van geluk maar óók om het delen van ongelukkige gebeurtenissen. Je zult hierdoor vaak ook ervaren dat jullie er alleen maar sterker uit komen.

Bron: Lifehack

Deze dingen moet je in ieder geval nóóit tolereren in een relatie. 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
droogshampoo ervaringen
5 X Tips voor het gebruik van droogshampoo

Droogshampoo is echt een wonderproduct, mits je het goed gebruikt. Stylisten zijn massaal fan van dit product en gebruiken het...

Sluiten