Relatiedip? 6 Tips voor een boost in je relatie

De meesten van ons hebben het allemaal meegemaakt: een relatiedip. Je ontmoet een leuke man en date er op los. Enkele weken verder zijn julie he-le-maal in de wolken van elkaar en de romantiek spat er vanaf. Echter wanneer jullie bijna een jaar samen zijn komt de eerste dip tevoorschijn: hij heeft steeds vaker hoofdpijn als jij net klaar staat in je nieuwe lingerie setje, en jullie doen steeds minder leuke dingen samen. Het begint een beetje gewoontjes en eentonig te worden. Na verloop van tijd ligt je sexy lingerie setje helemaal te verstoffen en zeur jij steeds vaker over zijn slingerende sokken.

Vaak is dit het moment wanneer je voor het eerst begint te twijfelen over je relatie. Is hij wel echt zo leuk als je dacht? Wil je met hem samen oud worden? Geen paniek! Dit is een relatiedip waar alle gezonde stellen last van hebben, en als er geen ergere dingen aan de hand zijn in jullie relatie is het ook zo maar weer op te lossen en zitten jullie voor je het weet weer op jullie roze wolkje. Wij hebben voor jullie 6 tips op een rijtje gezet voor een boost in je liefdesleven.

relatiedip

Afstand

Veel stellen hebben de neiging om, als je relatie goed gaat, 24/7 op elkaars lip te zitten. Echter komen dan het snelst de irritatie naar boven en houd je het niet heel lang met elkaar uit. Daarom is het goed om soms even afstand van elkaar te nemen. Zeg eens een keertje nee als hij vraagt of je weer langs komt en ga wat voor jezelf doen. Des te leuker is het dan als jullie elkaar weer zien en vaak heb je elkaar dan ook weer genoeg te vertellen. Zo blijft je relatie spannend en kun je er naar uitkijken om hem weer te zien.

Daten

Plan een date! Grote kans dat, als je al jaren samen bent, dit er wel eens bij inschiet terwijl het juist zo belangrijk is voor je relatie. Ga samen uiteten en pak daarna een filmpje of ga een dagje ontspannen in een welness centre. Zo ben je even uit je dagelijkse omgeving en komt de romantiek weer een beetje tot leven. Even geen inspiratie voor een leuke date? Ons artikel lees je hier.

relatiedip

Gezamenlijke hobby

Het is belangrijk dat je weer momenten vindt om samen dingen te doen waar je allebei energie van krijgt. Dit kunnen hele simpele dingen zijn als samen koken of fietsen, zolang het maar iets is waar jullie beiden evenveel plezier aan beleven en waar jullie van kunnen ontspannen. Als je alsmaar dingen blijft doen omdat je de ander er gelukkig mee maakt zul je zelf ook veel sneller geïrriteerd raken dan wanneer je dingen doet die je zelf ook kunt waarderen.

Praat!

Vergeet niet met elkaar te praten. En dan niet over koetjes en kalfjes maar echt diepgaande gesprekken. Hoe meer je met elkaar bespreekt, hoe vrijer jullie relatie wordt omdat je niet alles voor jezelf hoeft te houden. Vaak zijn mannen wat moeilijker in een relatiedip, en dan vooral als het aankomt op gesprekken over hun emoties, maar probeer er juist over te beginnen zodat hij wel moet praten. Het is nooit goed om dingen voor je te houden omdat je het liever niet wilt bespreken want hier komen juist de meeste irritaties vandaan.

Be happy


Het klinkt heel cliché maar het is echt waar: je moet eerst gelukkig met jezelf zijn voordat je gelukkig met een ander kan zijn. Zorg daarom eerst dat je persoonlijk alles op een rijtje hebt, je gelukkig met jezelf en je leven bent en dat je klaar bent om dat te delen met iemand. Ben je dat niet? Ga dan op zoek naar dingen die jou gelukkig maken, schrijf het desnoods op en herinner jezelf er af en toe aan.

relatiedip

Geven en nemen


In een gezonde relatie hoor je te geven en te nemen. Is het wat meer geven dan nemen? Bespreek dit dan met je partner. Iets meer nemen dan geven? Ga dan na waar dat aan ligt en probeer het te veranderen. De verdeling hoeft heus niet altijd 50/50 te zijn maar over het algemeen hoort dit wel wat in balans te zijn.

Weet je echt niet meer waar je het moet zoeken en twijfel je nog steeds of je niet beter ermee kunt stoppen? Lees dan hier ons artikel over 5 tekenen dat je beter met je relatie kunt stoppen.

Lees ook: Zo blijft onze relatie na 11 jaar nog steeds geweldig! 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
celine bag look a like
Win een look a like Céline Bag!

Wij schreven er laatst al over: de It Bag. Deze tijdloze tassen zijn razend populair bij alle fashion bloggers en...

Sluiten