6 X Relatieproblemen die ons sterker maken

Relatieproblemen kunnen behoorlijk vervelend zijn. Zit je net lekker op je roze wolk met je geliefde, komt er opeens een groot probleem waardoor jullie hele relatie op de kop staat. Jullie zijn radeloos en weten niet meer wat je moet doen en denken dat dit het einde is van jullie relatie. Maar wees niet getreurd: deze tegenslagen maken je alleen maar een sterker persoon. Iedereen maakt wel eens zo’n dip mee en ook iedereen komt er weer sterker uit. En zoals U2 het zo mooi verwoordt: “It’s just a moment, this time will pass.” Hier is een lijstje met relatieproblemen die je sterker maken, want na regen komt zonneschijn.

relatieproblemen

1. Onverwachte zwangerschap

Laten we dan maar gelijk beginnen met één van de grootste problemen die je kan overkomen: je wordt onverwacht zwanger.
Het was misschien niet je plan om nu al een gezin te stichtten en je kunt wekenlang tegen jezelf blijven zeggen dat het zo’n domme fout was maar er zijn nu veel belangrijkere dingen waar je je over zorgen moet maken en uiteindelijk na al het gepieker en alle onzekerheid zul je versteld van jezelf staan hoe veel je eigenlijk wel niet aankan.

2. Body issues

Wanneer je onzeker bent over je lichaam ben je ook onzeker over naakt zijn. Natuurlijk kan je partner nog zo vaak tegen je zeggen hoe mooi hij je vindt, als jij er niet zelf in gelooft zul je dit ook niet zo snel gaan geloven. Dit gevoel moet van binnenuit komen en je moet eerst leren jezelf te accepteren hoe je bent en hoe je er uit ziet voordat je anderen ook kunt accepteren. Vind jij nou echt dat er drastisch iets moet veranderen? Dan zijn er natuurlijk nog genoeg manieren om een mooi lichaam te krijgen.

relatieproblemen

3. Overlijden van een dierbare

Sommige dingen in het leven heb je nou eenmaal niet onder controle en dingen kunnen in één oogopslag veranderen. Het overlijden van een dierbare kan voor een behoorlijk probleem zorgen in je relatie, mits je je partner niet steunt in deze situatie (of andersom). Wanneer je elkaar niet steunt zul je uit elkaar groeien en dat wil je natuurlijk voorkomen. Als jullie elkaar wel steunen zal dit jullie band enorm versterken en dat geeft een boost in je relatie.

4. Verdenking van vreemdgaan

Wij vrouwen zijn nou eenmaal een tikkeltje jaloers aangelegd en voordat je jezelf helemaal gek maakt met het idee dat hij wel eens vreemd kan gaan is het een goed idee om eerlijk te zijn tegenover je partner en uit te vinden of je overdrijft met je jaloersheid of dat er echt iets aan de hand is. Het is heel normaal om je verdenkingen hardop uit te spreken maar je wilt ook niet als stalker overkomen. Leren om iemand volledig te vertrouwen is best eng maar dit zal je bevrijden van het gepieker en je een stuk sterker maken.

relatieproblemen

5. Gebrek aan seks

Soms heb je van die periodes, vooral als je al langer samen bent, dat er even niet zoveel vuurwerk is in de slaapkamer. Of het nou door tijdsgebrek is of door andere dingen, soms is seks niet het belangrijkste wat er in je relatie speelt. Stop ten eerste met je relatie te vergelijken met bijvoorbeeld relaties van je vriendinnen en doe gewoon wat goed voelt. Het is soms ook fijn om alleen even te knuffelen op de bank zonder dat er van alles achteraan hoeft te komen. Maar als je echt actie mist tussen de lakens dan is er niks mis mee om eens het initiatief te nemen.

6. Écht vreemdgaan

Er is natuurlijk een groot verschil tussen verdenking van vreemdgaan en écht vreemdgaan. Je partner betrapping op vreeemdgaan is echt absoluut niét leuk en als je het ook nog met je eigen ogen hebt gezien maakt het het een nog groter drama. Maar kom op, hij is het niet waard. Schop hem het huis uit en blijf bij jezelf denken: “Ik ben beter af zonder hem”. Huil uit bij je vriendinnen en koop een grote beker ijs waarmee je je verdriet weg kan eten. Als je deze periode achter de rug hebt zul je merken dat dit je echt een sterker persoon heeft gemaakt.

relatieproblemen

7. Gedumpt worden

Je hebt hem net trots aan je ouders voorgesteld en denkt écht dat dit je prins op het witte paard is en dan komt het: hij dumpt je. Je zag het totaal niet aan komen en denkt dat dit het einde van de wereld is maar wij hebben goed nieuws: dit is het niet! Het is belangrijk om je verdriet niet weg te stoppen dus ga een dag (of een week) in je bed liggen huilen met repen chocola bij de hand en ga dan verder met je leven.

Bron: Popsugar

Kunnen de problemen echt niet worden opgelost? Lees eens de tekenen dat je je relatie beter kunt beeïndigen.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
header
Recept: Pompoen brood

Nu de herfst in volle gang is, is het seizoen van de pompoenen ook weer aangebroken. Tijd voor een makkelijk...

Sluiten