Review: OPI San Francisco

Dit najaar brengt OPI weer een kleurrijke collectie uit: OPI San Francisco. De naam zegt het al, de nieuwe collectie is geïnspireerd op de stad aan de Amerikaanse westkust. Met “Europese flair”, zegt OPI zelf, en “urban-chic, dankzij de geraffineerde mix van haute couture met street style”. De collectie bevat twaalf uiteenlopende kleuren, van donker en vampy tot fris en vrolijk. Ook zijn er drie Liquid Sand lakjes uitgebracht. Ik maakte swatches van de zes kleuren die wat mij betreft het opvallendst zijn.

Dining al Frisco is een fris blauwe kleur met een metallic glans. Dekt prima met twee laagjes, is niet erg streperig (dat kan al snel het geval zijn met dit soort lakjes) maar benadrukt wel oneffenheden op je nagels. Goed vooraf je nagels buffen dus.

Bijzonder, deze I Knead Sour-Dough. De kleur zit tussen bruin, oranje en paars in. De verschillende warme kleuren weerkaatsen mooi in het licht. Ook deze is metallic en dekt prima met twee laagjes.

Incognito in Sausolito is een diepe, nachtblauwe kleur. De lak is creamy en dekt uitstekend. Een heel mooi en stijlvol alternatief voor zwarte nagels.

Een lakje waarvan ik hoge verwachtingen had, maar die een beetje tegenviel. In the Cable Car-Pool Lane is een creamy lak in een lichte aubergine-paarse kleur. Ik houd erg van dit soort kleuren, maar deze dekt helaas niet goed. Ik begrijp eigenlijk niet zo goed waarom, want de rest van de OPI lakjes dekt prima en dan zijn er genoeg budgetmerken die dit soort kleurtjes ook (en wel dekkend) in het assortiment hebben.

Dit is één van de Liquid Sand kleuren uit de collectie. It’s All San Andreas’s Fault neemt Liquid Sand wel heel letterlijk met de aardse zandkleur. Mooie kleur, dekkend, maar wel iets minder ‘zanderig’ dan bijvoorbeeld Magazine Cover Mouse. Deze is iets gladder van structuur.

Als laatste Peace & Love & OPI. Dit is een holografische lak. De nagellak is metallic grijs met hints van groen en paars. Super mooi in het potje, maar iets minder op de nagels. Het holografische effect zie je niet heel goed, de lak is nogal streperig en ook deze benadrukt oneffenheden op de nagels. Wel een mooie dekkende kleur, maar deze moet met veel precisie en op gladde nagels aangebracht worden. Wellicht dat het holografische dan beter tot zijn recht komt.

Mijn favoriet van de OPI San Francisco collectie? Ik zit te twijfelen tussen de donkerblauwe Incognito in Sausolito, de bijzondere bruine I Knead Sour-Dough en de altijd-goed-kleur met bijzondere finish It’s All San Andreas’s Fault. Welke vind jij het mooist?

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
tess milne
Report: Tess Milne – Slapen kan later

Tess Milne neemt je mee met haar STATION TO STATION avontuur! Onder leiding van curator Doug Aitken reist een bont gezelschap van wereldwijd...

Sluiten