Zo voorkom je het uitscheuren van je ripped jeans

Ripped jeans. We love them. Alleen is het nadeel van een ripped jeans dat de gaten op den duur te veel uitscheuren zodat de ripped jeans in eens wel echt al zijn klasse verliest. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, en deze tips helpen dat voorkomen!

Voorzichtig aantrekken

Heel belangrijk: met ripped jeans moet je toch net even iets voorzichtiger omgaan dan met je andere jeans. Hoe vaak gebeurt het je namelijk dat je met je teen in het gat blijft hangen? Juist ja, te vaak. En hoe vaker dat gebeurt, hoe sneller de kans natuurlijk dat je op een gegeven moment met je hele voet erdoor heen schiet. Niet de bedoelig, dus stap met beleid die broek in!

ripped jeans

“Oeps! Weer een ripped jeans waar ik uitgescheurd ben..”

De wasmachine doet zijn werk – als het goed is – heel goed. Hartstikke fijn, alleen de wasmachine is wel zo gemaakt dat de wasbeurten best wel veel eisen van je kleding. Bij jeans is het sowieso goed dat je ze niet te vaak wast, omdat dat niet echt goed is voor de kleur en pasvorm van je denim. Bij ripped jeans geldt eigenlijk ook die regel: was ‘m zo min mogelijk in de wasmachine. Doe liever dit:

Stop ‘m in de vriezer

Even minstens 24 uur in de vriezer en voila; al die bacterien zijn zo doodgevroren, en je ripped jeans is weer helemaal fris en fruitig. En belangrijker; je gaten zijn nog helemaal intact zoals ze horen.

Was met de hand

Als je je toch even wat prettiger voelt in een ripped jeans die toch even met een wasmiddeltje gewassen is, was hem dan met de hand. Gebruik niet te veel wasmiddel, en was ‘m met beleid. Niet schrobben dus, dan kun je hem namelijk net zo goed in de wasmachine doen.

Toch in de wasmachine? Stop ‘m in een canvas tas

Vind jij het – tegen beter weten in – echt hoog tijd dat je jeans in de wasmachine gaat? Stop ‘m dan in een canvas tas en dan in de wasmachine. Zo bescherm je je jeans toch een beetje en zullen de gaten niet zo snel helemaal uitscheuren.

Is jouw ripped jeans al eens uitgescheurd?

Lees ook: DIY – zo maak je jouw eigen ripped jeans.

  • Wat een handig artikel! Ik heb twee ripped jeans, gelukkig zijn ze beide nog zoals ze horen te zijn. Nu zijn die gaten niet zo heel groot en zal het dus wel meevallen allemaal, maar dat probleem dat je met je voet halverwege je broek in het gat blijft haken kom ik inderdaad wél tegen.

Reageren

Your email address will not be published.