10 x Make up tips voor rood haar

Als  je rood haar hebt kan het best lastig zijn om de juiste kleuren uit te kiezen voor make-up. Je hebt al vrij snel dat iets niet klopt wanneer je een nieuwe kleur lipstick uitprobeert, of dat het allemaal net iets te veel is met je rode haar. Daarom deel ik vandaag 10 make-up tips voor rood haar.

rood-haar

Foundation tips voor sproeten en rood haar

1. Mensen met rood haar hebben vaak sproetjes en persoonlijk vind ik dat niet erg, dus kies ik meestal voor een foundation met een lichte dekking. Zo verberg ik mijn sproeten niet en een licht dekkende foundation ziet er ook een stuk natuurlijker uit.

2. Een foundation met een warme ondertoon staat het beste bij rood haar. Een foundation met een koele, roze ondertoon zou juist clashen met rood haar.

3. Als je rode oneffenheden in je gezicht hebt, probeer die dan te camoufleren met wat concealer. Rode oneffenheden leiden namelijk af van  rood haar.

Mijn favorieten: Bourjois Healthy mix foundation en Bourjois Healthy mix concealer.

Blush kleuren voor rood haar

4. Perzik kleuren staan altijd het mooiste bij rood haar, vind ik. De warme ondertonen in perzik tinten gaan niet in strijd met rood haar.

Mijn favoriet: M.A.C Matte blush ‘Melba’.

rood-haar

Lip make up voor rood haar

5. Perzik kleuren staan gewoon heel goed bij rood haar, zoals ik al bij blush zei. Als je al een lipstick hebt met een mooie perzik kleur, dan kan je die ook gebruiken als blush gebruiken, handig!

6. Naast perzik kleuren staan bessen roze kleuren ook erg mooi bij rood haar. Een roze bessen kleur kan je gelaat er net wat frisser uit laten zien. 7. Als roodharige moet je niet bang zijn om rode lippen te dragen. Zorg er alleen voor dat je niet voor een rood gaat die naar oranje neigt, oranje rood clasht dan juist weer met rood haar.

Mijn favorieten: M.A.C Lustre lipstick ‘Plumful’, M.A.C Matte lipstick ‘Russian Red’, M.A.C Lustre lipstick ‘High Tea’, Clarins Eclat Minute Embellisseur Lèvres ‘03 Reflet Beige’ en Rimmel Moisture Renew lipstick ‘Nude Delight’.

Oog make up voor rood haar

8. Aardetonen staan bij iedereen goed, dus als roodharige kan je daar niet de mist mee in gaan.

9. Oogpotlood en oogschaduw in juweeltinten zoals groen, paars en donkerblauw staan ook altijd goed bij rood haar.

10. Ga voor een bruin oogpotlood in plaats van zwart. Persoonlijk vind ik dat zwart altijd te hard staat bij rood haar.

Mijn favorieten: Urban Decay oogschaduw ‘Toasted’, M.A.C oogschaduw ‘All That Glitters’ en Urban Decay 24/7 Glide on eyepencil ‘Corrupt’.

Lees ook: Make-up trends van de herfst/winter 2014.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Ken je klassiekers: Pumps met hoge hakken

Either you love 'em or you hate 'em: Pumps met hoge hakken. Het toonbeeld van vrouwelijkheid, maar oh zo pijnlijk...

Sluiten