Ruimte besparen bij koffers inpakken

Summertime! Dat betekent voor velen vaak ook op vakantie gaan. En op vakantie gaan betekent koffers inpakken. Als ik één ding vervelend vind aan op vakantie gaan, is het koffers inpakken. Ik heb áltijd ruimte te kort en begin vaak te laat met het inpakken. Bij koffers inpakken horen keuzes die je moet maken, bijvoorbeeld wat je uiteindelijk niet meeneemt, want moet je wel vijf paar schoenen mee? Ik heb goed nieuws, waarschijnlijk heb je ruimte over door de volgende tips! Deze tips maken het organiseren van de hoognodige dingen makkelijker (en zorgen ervoor dat alles past).

Stop breekbare spullen in sokken
Zo zorg je ervoor dat parfumflesjes en andere breekbare spullen beschermd worden door ze in sokken te stoppen.

Gebruik een knoop om oorbellen bij elkaar te houden
Hoe vaak gebeurt het dat je je oorbellen uit doet en de volgende ochtend opeens eentje kwijt bent? Precies. De oplossing is zo simpel: een knoop. Zo hou je de goede oorbellen bij elkaar.

koffer inpakken

Doe kabels in een brillendoos
Kabels en koortjes raken altijd in de knoop, helemaal na reizen. Om dit te voorkomen kun je ze netjes in een brillendoos doen.

Kleren in een plastic kledingzak
Als je kleding wil meenemen in je koffer wat snel kreukelt is een plastic kledingzak de oplossing. Leg je kleren plat hierin en vouw het dan normaal op. Door de kledingzak zal het niet gaan kreukelen, ideaal!

koffer inpakken

Kleren oprollen
Als je kleding gaat opvouwen in je koffer zal je merken dat de koffer al snel vol is. Je kunt beter je kleding oprollen, dan past er veel meer in en daar wordt natuurlijk elk meisje vrolijk van.

Schoenen in een douchemuts
Schoenen kunnen zo nu en dan een vieze zool hebben en dan is het niet zo lekker om ze bij je opgerolde kleren in de koffer te leggen. Als je ze in een douchemuts stopt, zijn je kleren beschermd tegen een vieze zool.

Stop spullen in je schoenen
Als je het écht te bont hebt gemaakt en geen ruimte meer hebt voor sokken en andere spullen, kun je deze bij je schoenen in doen. Dat scheelt toch weer, kun je die spullen ook nog mee!

Rietjes om kettingen
Net als kabels gaan kettingen ook altijd in de knoop. Door om beide draadjes van je ketting een rietje te doen zorg je ervoor dat het niet meer in de knoop kan.

koffer inpakken

Drie tops voor elke broek
Soms is het lastig om voor een vakantie voor iedere dag een outfit al klaar te hebben liggen, helemaal omdat het weer soms onvoorspelbaar is. Een goede regel is dan om voor elke broek drie bijpassende tops mee te nemen. Tops nemen minder ruimte in en zo heb je toch drie verschillende outfits met één broek.

Ondergoed in bh’s
Door bh’s op elkaar te leggen en ze dan om te vouwen zorg je ervoor dat de bh’s niet raar gaan vouwen tijdens het reizen in een volle koffer. Je kunt dan ook nog je ondergoed daar binnenin doen, wat weer zorgt voor meer ruimte.

 

Heb jij nog meer tips om ruimte te besparen in je koffer? Laat het in de reacties weten!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
chihuahua puppy
Mei Favorieten en let’s meet Bounty!

Ook deze maand is het weer tijd om mijn favorieten met jullie te delen! In deze video geef ik een...

Sluiten