5 X Rust, Reinheid en Regelmaat

Ik heb ietwat moeite met het schrijven van dit artikel. En dat is simpelweg omdat ik het einde van de zomer een piepklein dingetje vind. Je hebt er lang naar toegeleefd, het was weer reuze fijn, maar je weet ook dat je (bijna) een jaar moet wachten voor het weer zover is. Oké, tot hier mijn klaagzang en nu schakel ik moeiteloos over tot mijn positieve zelf. September staat te trappelen om haar rentree te maken en ook dat heeft zo haar voordelen (zo duurt het bijvoorbeeld nog maar drie maanden voor onze favoriete feestmaand aanbreekt!). De zomer staat toch vaak voor spontane acties, doen waar je zin in hebt, niet te druk maken en lekker lanterfanten. Niets mis mee natuurlijk, maar ik zelf merk altijd dat ik daarna stiekem wel weer en beetje snak naar rust, reinheid en regelmaat. En ervan uitgaande dat ik vast niet de enige ben, geef ik vijf tips om de orde te herpakken.

1. Doen

In de zomer heb je waarschijnlijk van alles uitgesteld, omdat het niet het juiste moment was. Er kwamen ongetwijfeld dingen op je pad die je eigenlijk wilde aangrijpen, maar de timing was belabberd. Nu is het moment daar om deze te heroverwegen. Dat abonnement op de sportschool of toch die maaltijdbox bestellen? Why not!

2. Tijd voor jezelf

De zomer staat vaak bol met feestjes, gezelligheid en veel mensen. Niet gek dus om nu even wat tijd voor jezelf vrij te maken. Hangt natuurlijk een beetje af van hoe sterk jij hier behoefte aan hebt, maar een avondje voor jezelf kan soms al genoeg zijn. Lekker uitgebreid koken, badderen of boek een massage.

3. De grote schoonmaak

Trek er gerust een hele dag voor uit en maak het een beetje leuk (muziekje, lekkere hapjes/drankjes en wie weet leuk gezelschap), want het is tijd voor de grote schoonmaak. Je kledingkast kan wel een opfrisbeurt gebruiken en ga lekker boenend door het hele huis heen. Kun je daarna fijn genieten van het resultaat.

rust, reinheid en regelmaat

4. Ritme

Ohhh wat voel ik me oud als ik hierover begin! Maar weer in het dagelijkse ritme komen is wel echt belangrijk. Het doet wonderen voor je gemoedstoestand en welzijn als je uitgerust voor de dag komt. En nee, we hoeven echt niet na Sesamstraat (is dat nog op tv trouwens?) naar bed, maar zorg wel voor zo’n zeven uurtjes slaap per nacht.

5. Gezonde dingen

De zomer staat nu eenmaal niet bekend om de meest healthy periode van het jaar. De alcohol vloeit rijkelijk en daar horen ook de nodige borrelhapjes bij. Niets mis mee natuurlijk, maar ik kijk er wel weer naar uit om mijn winkelwagentje vol te gooien met groen voer en goed voor mezelf te zorgen. Doen jullie mee?

Heb jij nog een festival op de planning? Met deze tips weet je zeker dat je goed voor de dag komt.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
jurk koningsblauw
Mijn liefde voor: Koningsblauw

Afgelopen week werd ik blij verrast! Tijdens mijn vakantie was de nieuwe collectie van LA Sisters bezorgd en die is...

Sluiten