6 X Tips voor als je ruzie met je vriend hebt

Soms heb je, om wat voor reden dan ook, even een periode dat je niet of weinig met je vriend praat. Dit kan zijn omdat je misschien ruzie met je vriend hebt gehad, omdat jullie het gewoon te druk hebben of omdat één van jullie moet nadenken over jullie relatie. Dit kan erg vervelend en stressvol zijn, bijvoorbeeld wanneer je op Facebook ziet dat hij lekker aan het stappen is met zijn vrienden alsof er niks aan de hand is terwijl jij je rot ligt te voelen in je bed. Het kan op zo’n moment voelen alsof het leven je nooit meer toe zal lachen, maar wij hebben tips!

ruzie-met-je-vriend

1. Ga er op uit en heb plezier
Als er één grote tip is die we je mogen geven is het wel dat je niet moet laten merken aan hem dat je er erg mee zit. Dus kom je bed uit, pak je make-up, trek een leuke outfit aan en ga er op uit. Al is het maar om even te shoppen of om een rondje te fietsen, het is belangrijk dat je wel je huis uit komt en je gedachten even ergens anders op zet. Als je blijft hangen in je negatieve mood dan voel je je steeds verdrietiger worden en dat moet je natuurlijk niet hebben.

2. Denk na over wat je wilt zeggen
Het is goed om alvast na te denken over wat je wilt bespreken wanneer jij en je vriend weer met elkaar gaan praten. Desnoods schrijf je dit alvast op in een notitieboekje voor het geval je dit zou vergeten. Denk aan de hoofdlijnen want als het gaat om eindeloze details dan onthoudt een man het niet meer. Denk echt alleen aan de belangrijkste punten die je wilt bespreken zodat je voorbereid bent wanneer het gesprek gaat plaatsvinden.
ruzie-met-je-vriend

3. Denk na over je (eventuele) fouten
Het is verstandig om eens na te gaan wat jouw aandeel is in de ruzie. Heb je misschien dingen gezegd waar je nu spijt van hebt? Of is de ruzie misschien ontstaan door iets wat jij hebt gezegd? Neem dan de verantwoordelijkheid voor deze fouten en laat dat ook aan je vriend weten.

4. Gun hem de tijd om na te denken
Dat betekent ook gelijk: niet bellen, niet appen, niet onaangekondigd bij hem langs gaan en je vooral niet opdringen. Hij (of jullie samen) hebben besloten dat het beter is om een tijdje niet te praten en, hoe moeilijk het ook is, hier moet je je aan houden. Het is super vervelend als je niet de kans krijgt om even rustig na te denken over jullie ruzie en de eventuele gevolgen daarvan. Wanneer je wel contact met hem zoekt kan jullie ruzie alleen nog maar verder uit de hand lopen.

ruzie-met-je-vriend

5. Praat met een vriendin (of je moeder)
Waarschijnlijk heb je het er hartstikke moeilijk mee dat jullie even geen contact hebben en deze gevoelens krop je allemaal op van binnen. Dit doet je geen goed en daarom is het goed om er met een vriendin of met je moeder of wie dan ook over te praten. Zo kun je je hart even luchten en hoef je er niet meer alleen mee te dealen. En grote kans dat je er nog een dosis goede tips aan overhoudt ook.

6. Evalueer je relatie
Nu is het perfecte manier om eens écht goed na te denken over de waarde van jullie relatie. Zijn er grote problemen die jullie toekomst in de weg zouden kunnen staan? Of is het een normale ruzie die elk stel wel eens heeft? Word je écht gelukkig van je vriend? Als je op die laatste vraag al geen ja kunt beantwoorden dan is het misschien een goed idee om na te denken of het niet beter is om de relatie te beëindigen.

Bron: Allwomentstalk

Ligt het écht aan hem en vind je hem eigenlijk maar een loser? Dit zijn de tekenen!

Reageren

Your email address will not be published.