Inspiratie: Scandinavisch interieur

Na een half jaar in Finland te hebben gestudeerd, ben ik zo mogelijk nog gekker geworden op Scandinavië en dan vooral de interieurs van de Scandinaviërs. Ook al hoort Finland officieel niet bij Scandinavië, maar dat vergeten we maar snel. Bij de Scandinavische stijl heeft de natuur een sterke invloed op het interieur. Zo wordt er veel gewerkt met hout, dat in overvloed te vinden is in Scandinavië. In de winter is het hele dagen donker en is er bijna geen zonnestraaltje te bekennen. Dat is de reden dat je veel witte en andere lichte kleuren terug ziet in de stijl. Het weinige zonlicht wat er binnenkomt wordt optimaal gebruikt, doordat wit reflecteert, waardoor je iets langer kunt genieten van het licht. En dat is ook wel nodig, 10% van de Scandinavische bevolking heeft een depressie door te weinig zonlicht. Maar in Nederland kan een beetje meer licht ook geen kwaad. Daarom hieronder een sfeerbeeld van het Scandinavisch interieur.

scandinavie interieur

Al verliefd geworden op deze stijl? Pak witte verf en kwasten maar! Ga opzoek naar oude pallets (bij bedrijven), boomstammen uit de tuin en mooie planten en klaar is kees. Houd het vooral rustig en simpel en laat de (weinige) accessoires die er zijn, centraal staan. Deze trend is ook overgewaaid naar de woonwinkels, daar kun je nu ook leuke (ook budget!) meubels en accessoires shoppen voor jouw Scandinavisch interieur.

Wat vind jij van de Scandinavische stijl? Deze posters van de Follow Fashion Shop passen ook perfect bij een Scandinavisch interieur.

Meer interieur inspiratie op doen? Klik hier.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
krachttraining
Tips: Beginnen met krachttraining

Voor het eerst het krachthonk binnenlopen tussen alle opgepompte mannen kan best spannend zijn. Je loopt het liefst meteen weer...

Sluiten