Schokkend: modellen trekken tanden uit om dun te lijken

We horen wel vaker horrorverhalen over wat modellen doen om er dun uit te zien, maar het laatste nieuws is wel erg schokkend. Model Katia Elizarova onthult dat zij wel eens modellen heeft gezien die hun tanden eruit trekken om dun te lijken.

Katia is tegenwoordig druk met acteren, maar is ook nog steeds actief als model. Tijdens haar tijd als model voor magazines als InStyle en voor mode campagnes van merken als Max Studio, heeft ze een donkere kant van het modellenwereldje gezien. In een interview met the Sunday Times zegt ze: “Toen ik in Japan was, wogen ze me elke dag na de lunch. Dit was echt verschrikkelijk.” Katia wil benadrukken dat de meeste modellen van zichzelf erg slank zijn en gezond eten. Maar toch heeft ze afschuwelijke dingen gezien: “Ik kende meiden met boulimia. Zij gebruikten cocaïne om hun wangen er ingevallen uit te laten zien. Sommige meiden trokken hun tanden eruit om er dun uit te zien.”

Dun zijn is niet het enige probleem van modellen. Katia vertelt dat veel modellen veel te weinig betaalt krijgen, omdat agents misbruik maken van jonge, naïeve meiden die model willen worden. Ook zijn de beroemde ‘model apartments’ eigenlijk heel erg slecht onderhouden. Maar toch is het beeld wat modellen over hun lichaam hebben, en de daarbij horende gevaarlijke eetgewoontes, het grootste probleem in het modellenwereldje. Daarom is het Vogue’s Health Initiative opgezet. Zij werken met gezonde modellen die een gezonde levensstijl promoten. Ook helpen zij modellen die een hoge kans hebben op een eetstoornis, en regelen zij professionele hulp als dat nodig is.

Wat vinden jullie ervan dat modellen zo ver gaan om dun te lijken?

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
workout kantoor
7 x workout tips voor op kantoor

Iedereen met een kantoorbaan weet dat je van de hele dag op kantoor zitten behoorlijk futloos en slap kan worden. Door...

Sluiten