Een weekendje shoppen in Den Haag

Onlangs ben ik met Jurre een weekendje naar Den Haag gegaan. Heerlijk om weer even quality time te hebben samen en te gaan shoppen in Den Haag. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog maar één keer eerder in deze stad was geweest, dus er was nog veel te ontdekken.

Ondanks alle versoepelingen zijn het nog wel een beetje vreemde tijden om erop uit te trekken maar het is toch heerlijk om weer real life te shoppen, in plaats van alleen maar online. Jur en ik zijn sowieso echte shoppers samen. Als we in een andere stad zijn vinden we het heerlijk om winkels af te struinen en nu hadden we helemaal een goede reden: onze zomergarderobe weer aanvullen!

Ontspannen shoppen in Den Haag

Online inspiratie opdoen is natuurlijk superleuk, maar offline shoppen is natuurlijk nog veel leuker. Dat vind ik tenminste. En Jurre trouwens ook.

Naast het centrum zijn er nog veel andere winkelgebieden met veel leuke kleine boutiques waar je heerlijk kunt winkelen. Daar word ik persoonlijk altijd erg blij van! Dit soort winkels hebben vaak ook een max op het aantal klanten wat binnen mag, zodat je niet hutje mutje aan het shoppen bent.

Het viel me op dat in het centrum heel duidelijk de richting van je looproute wordt aangegeven en sommige straten zijn lekker breed zodat afstand houden geen enkel probleem is. Toch fijn, want je wilt wel lekker ontspannen kunnen shoppen. Ook veel winkels maken gebruik van een verplichte looproute. Misschien is dit ondertussen iets gewijzigd, maar toen wij er waren werden de looproutes nog duidelijk aangegeven.

Wij verbleven in The Collector. Heerlijk hotel, midden in het centrum van Den Haag

Shopping tips

Omdat we een heel weekend in deze mooie stad waren hebben we veel kunnen zien. Hierbij een aantal van mijn favoriete plekjes om te bezoeken als je in Den Haag bent:

Noordeinde: Met natuurlijk het hofkwartier en paleis Noordeinde. Hier omheen vind je ook veel concept stores en mooie restaurants. Natuurlijk hebben we ook even een wandeling gemaakt door de Paleistuinen.

Frederik Hendriklaan: Heel coronaproof door de brede stoep. Hier vind je veel leuke boetiekjes, fantastische restaurants, delicatessenwinkels en speciaalzaken.

Zeeheldenkwartier: Naast super leuke koffietentjes en restaurants zitten hier ook veel leuke winkels. Loop zeker even door de Prins Hendrikstraat, Zoutmanstraat, Piet Heinstraat en de Anna Paulownastraat en strijk neer op een van de heerlijke pleinen voor een drankje.

Denneweg: pittoreske straatjes langs de Haagse grachten. Vooral veel antiekwinkeltjes maar ook veel leuke restaurants en terrassen.

Heerlijk de toerist uithangen in eigen land
Na onze shopsessie dronken we nog gezellig een drankje in ons hotel.
Deze sweater scoorde ik bij The Sting.

Leuke eettentjes in Den Haag

Zo’n weekendje weg bestaat natuurlijk niet alleen maar uit shoppen. We hebben genoten van lekkere ontbijtjes buiten de deur, geluncht op het terras en gedineerd in mooie restaurants. Via Instagram had ik heel veel tips gekregen, maar we moesten natuurlijk keuzes maken. Een aantal van onze favoriete eettentjes zijn:

  • Anne & Max voor ontbijt & lunch
  • Jamey Bennett voor diner
  • Vincenzo’s Ostarie – heerlijke Italiaan om te dineren
  • Dekxels om te dineren – lekkere kleine hapjes
  • Little V om te dineren
  • Gyros Club – hippe gyros tent
  • Wicked wines – wijnbar
Heerlijk genieten van de zon op het terras in mijn nieuwe jurk die ik ook bij The Sting kocht!

Via Instagram heb ik echt heel veel tips gehad. Jammer dat ik ze niet allemaal heb kunnen bezoeken, maar een goede reden om terug te komen. Luden cafe restaurant schijnt bijvoorbeeld leuk te zijn om te borrelen. Zin in een ijsje? Loop langs het Ijskabinet of Luciano’s voor heerlijk Italiaans ijs. 

We hebben echt genoten van deze prachtige stad! Sowieso leuk om Nederland weer wat beter te leren kennen op deze manier. En ook van een korte citytrip kom ik altijd helemaal opgeladen weer thuis.

Ideaal aan Den Haag vind ik ook dat het vlakbij de zee is. Dit keer zijn we er niet aan toegekomen om naar het strand te rijden maar volgende keer gaan we dit zeker combineren.Heb jij nog een leuke citytrip op de planning? Ik raad Den Haag absoluut aan! Klik hier voor meer informatie over shoppen in Den Haag en voor meer tips als je hierheen gaat.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
badkamer inspiratie
Weg met stress! CBD olie geeft rust in je hoofd

Ruim de helft van de Nederlanders heeft te maken met werkstress. Je bent al snel 8 uur per dag bezig...

Sluiten