5 X Sale shopping tips

Het is SUMMER SALE en we love it! Dit is de kans om die geweldige (maar o-zo dure outfit) te scoren voor een mooie prijs. Maar helaas is ook niks is minder misleidend dan de sale. Want eigenlijk wil je gewoon alles meenemen omdat het zo goedkoop lijkt, toch? Lees voordat je ‘los gaat’ in de sale deze 5 sale shopping tips en scoor de perfecte outfit!

5 x Sale shopping tips

1. Maak een plan

Wat heb je nou echt nodig? Natuurlijk kopen we allemaal wel eens iets wat we niet echt nodig hebben. Toch is het verstandig om een plan te maken, zodat je iets koopt wat je ook echt gaat dragen.

2. Pas op voor de verleiding

Het liefst koop je alles wat nu helemaal on trend is (wij in ieder geval wel). De meesten van ons kunnen niet oneindig los gaan qua budget, dus wees eerlijk tegen jezelf. Past dit on trend item echt bij jouw style? Nee, laat het voor wat het is,  zoek iets wat echt bij je past en zo voorkom je een miskoop.shoppen gezond

3. Laat je niet gek maken

Soms spot je een geweldig item, maar hangen er niet zo veel meer van in de winkel of geeft de webshop aan dat er nog maar ‘2 stuks op voorraad’ zijn. Laat je niet gek maken! Vraag een medewerker of ze achter nog meer hebben liggen en online kun je even googelen of een andere webshop, bijvoorbeeld Style Italy, het item ook heeft. Is de voorraad toch niet zo ‘dramatisch’ klein, kijk dan rustig even verder of je misschien nog iets leukers ziet. Zijn er echt maar een paar in jouw maat? Vraag dan of ze er 1 voor je achter houden. Blijft het item door je hoofd spoken? Ga dan terug om het te halen. Ben je het na een uurtje al weer vergeten? Dan weet je denk ik wel genoeg, toch?

4. Niet alles is een koopje

Het ziet er altijd zo aantrekkelijk uit, maar hoge kortingen zijn vaak niet voor niets. Vraag jezelf af waarom dit artikel met zo veel korting weg gaat. Is het onpraktisch? Is het verouderd? Als je zulke vragen kan beantwoorden met  ‘ja’, kun je het beter laten hangen.

zalando shoplog

5. Take your time

Vaak maken we onszelf wijs dat wanneer we iets niet nú kopen, we een unieke kans mislopen en er eeuwig spijt van krijgen. Dit is natuurlijk onzin. Hiervoor geldt ook dat wat bij punt 3 staat. Vind je iets echt heel mooi? Dan blijft het in je hoofd spoken en kun je alsnog terug om het te kopen. Ben je het in no time vergeten, dan is het not meant to be.shoppen gezond workout

Nieuwe collectie

Eigenlijk hebben we nog een 6e tip. In de winkels en online shops vind je niet alleen sale items, ook de nieuwe collectie hangt al voor je klaar. Waarschijnlijk zijn warme dames winterjassen en wollen truien nu het laatste waar je aan denkt, maar dit is wel het moment om als eerste de allerleukste nieuwe collectie te scoren!

Meer fashion inspiratie? Laat je heerlijk inspireren door al onze fashion blogs!

BewarenBewaren

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
marlou volkerink
Lancering Marlou.nl en nieuwe missie!

De afgelopen tijd ben ik hier wat afwezig geweest. De reden? Ik was super druk met de ontwikkeling van mijn...

Sluiten