5 Geheimen van slanke mensen

Sommigen mensen lijken altijd aan de lijn te zijn (met weinig zichtbaar resultaat) terwijl anderen slank blijven en álles eten. Dat laatste is hoogstwaarschijnlijk niet waar, want er zijn er maar weinig die alles kunnen eten én slank blijven maar er zijn wel degelijk ‘geheimen’ waardoor je slank blijft zonder een dieet te volgen.

Benieuwd naar de geheimen van slanke mensen? Wij verklappen ze!

1. 80/20 verdeling

Grote kans dat je deze al wel kent en dat is niet voor niets want de 80/20 regel is een heilige regel voor slanke mensen. Zorg dat je 80% van de tijd gezond eet zodat je ook af en toe kunt zondigen (die overige 20%).

Hoe je dit precies invult moet je natuurlijk een beetje ontdekken maar als je weet dat je ‘s avonds uitgebreid uit eten gaat, kun je hier bij je ontbijt en lunch al rekening mee houden door iets lichts te eten.

2. Geniet van iedere hap

In deze drukke tijden wordt eten vaak meer als noodzaak gezien dan als een geniet moment. En dat is hartstikke zonde natuurlijk! Als jij je eten als een heilig momentje gaat beschouwen, eet je bewuster en een stuk gezonder dan een snelle hap.

slanke mensen

3. Kwaliteit boven kwantiteit

Wanneer je heel erg zin hebt in een snack moment, doe het dan ook goed. Kies voor het lekkerste chocolaatje dat er te vinden is, ga voor de taart waar je al de hele week zin in hebt en als je trek hebt in een patatje ga je naar de beste friettent van de stad. Dit zorgt voor een meer verzadigd gevoel en je moet er vaak wat meer moeite voor doen (= extra energie verbranden!).

4. Vermijd te veel

Overal waar je te voor zet is slecht en dat hebben slanke mensen ook begrepen. Zij gaan voor een handje chips in plaats van de hele zak en zorgen dat ze van dat handje extra genieten.

5. Je mag alles

De laatste gouden regel: verbieden heeft geen zin. Ik geloof niet in diëten waarbij je geen koolhydraten of suikers meer mag, omdat je het jezelf onnodig moeilijk maakt. Probeer gewoon met mate te eten en dan mag je ook best weleens cheaten met chocolade, ijs of pizza.

Benieuwd naar de leukste trends voor dit najaar? Ik deel hier mijn favoriete items met je!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Hondjes om verliefd op te worden

Dat schatje hierboven op de foto is mijn lieve hondje Jady. Zes jaar geleden was ik meteen verkocht na het...

Sluiten