Deze gewoontes zijn slecht voor je huid

Wanneer je een drogisterij binnenloopt wordt het je meteen duidelijk; we hebben allemaal een lichte obsessie met die perfecte huid. Daar spelen heel wat merken slim op in, want iedere week is er weer een nieuw cremepje die ons een eeuwige jeugd, geen rimpels en een egale teint beloofd. Lastig want hierdoor weten we allang niet meer wat er nu wel of niet goed is.

En daar komt nog eens bij kijken dat we de meeste schade zélf aanrichten doordat we niet goed voor onze huid zorgen. Vaak uit gemak, soms uit onwetendheid. Tijd dus voor een lijstje met gewoontes die slecht zijn voor je huid. Tijd voor een verandering!

Met make-up gaan slapen

Waarschijnlijk heb je dit al heel vaak gehoord, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: hoe laat het ook is, haal je make-up er af voordat je naar bed gaat! Je huid moet ‘s nachts herstellen en daar heeft het een schoon gezicht voor nodig. Bovendien verspreid je met je make-up erg veel bacteriën op je kussen.

Het hoeft niet altijd een uitgebreide sessie te zijn, maar zorg er wel voor dat je gezicht schoon is voordat je in bed duikt.

Cafeïne drinken

Een kop koffie (of twee) om de dag te beginnen is natuurlijk heerlijk. Maar de hele dag door koffie drinken is slecht voor je huid omdat het behoorlijk uitdroogt. Kies liever voor veel water en (cafeïne vrije) thee.

Een bril dragen

Je bril zit bijna direct op je huid en komt veel in contact met vetten, bacteriën en make-up. Iedereen die regelmatig een (zonne)bril draagt, moet er daarom eigenlijk voor zorgen dat deze 1 a 2 keer in de week goed wordt schoongemaakt.

Maaltijden overslaan

We hebben het allemaal druk, druk, druk en een van de eerste dingen waar op wordt gekort als we weinig tijd hebben is op eten. Niet ontbijten of even vlug een reep naar binnen werken als ‘lunch’. Niet goed voor je lichaam en ook niet goed voor je huid! Je huid (en haar) hebben behoefte aan drie voedzame maaltijden op een dag.

Geen zin om te sporten nu het buiten kouder en donkerder wordt? Marlou geeft je hier gouden tips! 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
5 X Warme sjaals om de winter door te komen

Met af en toe nog van die lekkere, zonnige herfstdagen tussendoor, bleef de hoop dat de échte kou nog even...

Sluiten