How to: slicked back hair

Haar kan eigenwijs zijn. Heel eigenwijs. Je lakt je soms helemaal gek om je coupe maar een beetje in model te krijgen, en dan kennen we ook nog het eeuwenoude probleem van te vet haar dat we eigenlijk ook niet te vaak willen wassen, omdat dat dat ook weer niet goed voor je haar schijnt te zijn. Maar met deze haartrend zijn al deze problemen verleden tijd. Niks geen gepluis, eigenwijze plukjes of zorgen om haar dat er vet uit ziet. Sterker nog: een ‘vette’ look is juist de bedoeling bij de slicked back hair coupe!

De slicked back trend is eigenlijk precies wat je er van verwacht: je haar gladjes achterover gestyled. Strak, glanzend en zonder pluis. Rock jij de middenscheiding? Dan kun je er ook voor kiezen om je haar slicked naar de zijkanten de stylen. Hoewel de trend slicked back wordt genoemd, kun je er alle kanten mee op: los, vast en dus ook met verschillende scheidingen. Ideaal voor een dagje kantoor, maar je kunt er ook mee uitpakken op een feestje!

Wil jij deze sexy smooth look zelf wel een keertje uitproberen? Zo ga je aan de slag:

1. Zorg dat je haar nat is voordat je begint.

2. Spray je haar in met een texturizing spray.

3. Föhn je haar dan droog (ja, echt) en gebruik daarbij een kam(zo creëer je veel meer volume), en zet alvast de scheiding waar jij hem wit hebben.

4. Stijl je haar volledig met de stijltang.

5. Breng een haarserum aan op (de wortels van je) haar voor het glanzende effect. Dit zorgt er meteen voor dat het niet gaat pluizen.

6. Als je je haar vast wilt, is dit het moment om het vast te maken.

7. Flinke dosis haarlak sprayen en you’re ready to go!

Heb je nou lekker makkelijk, wat korter en fijner haar? Dan is het waarschijnlijk net even iets makkelijker om een sexy slicked back hair coupe te creëren. Dan hoef je in principe alleen maar gel in je (vochtige) haar te smeren en het naar achteren kammen.

A video speaks louder than words, right? Hieronder laat dit meisje zien hoe je snel en gemakkelijk een mooi slicked back kapsel maakt.

Wat vind jij van slicked back hair? Laat het ons weten!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
photo diary marlou
Photo Diary: Marlou

Nog net op de valreep voor ik op vakantie ga: een nieuw fotodagboekje met foto's van afgelopen weken. Vanaf woendag zit...

Sluiten