Smoothie of the week: watermeloen smoothie

Vandaag weer een nieuwe smoothie of the week! Nu het weer wat warmer is, is het heerlijk om een verfrissende smoothie te drinken. Daarom hebben wij vandaag een watermeloen smoothie voor jou. Watermeloen bestaat voor meer dan 90 procent uit water, ideaal dus om een smoothie mee te maken en goed om je dorst mee te lessen wanneer het warm is. Kijk snel verder voor het recept!

watermeloen-smoothie

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen:

½ Watermeloen
2 Bananen
4 Eetlepels (vanille) yoghurt

Hoe is deze lekkere smoothie nu te maken? Heel simpel, snijd allereerst de watermeloen in stukken waarbij je de schil van de watermeloen afhaalt en de pitjes verwijderd. Daarna snijd je de banaan in stukken.  Stop nu de watermeloen, de bananen en de yoghurt in de blender en blenden maar! Wanneer alles bij elkaar een mooi glad geheel is, is je smoothie klaar. Een tip is om de bananen even in de vriezer te leggen en deze daarna te gebruiken. Zo wordt je smoothie lekker koud en dat is natuurlijk heel handig met het warme weer.

Naast dat deze smoothie heel verkoelend is, zit deze ook nog vol met vitaminen! Watermeloen bevat ook ijzer, kalium, vitamine A, B en C en het antioxidant lycopeen. Erg gezond, want naast alle vitaminen zorgt dit antioxidant voor bescherming tegen hart- en vaatziekten. En omdat watermeloen uit zoveel water bestaat, is hij ook nog eens heel laag in calorieën. Met deze smoothie zit je dus zeker goed deze zomer.

Meer smoothie recepten zien? Klik hier.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Destiny's Child
Check: de nieuwe clip van Destiny’s Child

Ja, je leest het goed. Beyoncé, Michelle en Kelly zijn weer samen te zien in een videoclip. Michelle Williams is...

Sluiten