Zó maak je witte sneakers schoon

Witte sneakers daadwerkelijk wit houden kan best lastig zijn. Ik ben nog altijd hartstikke blij met mijn witte Adidasjes, maar dan moeten ze wel hagelwit blijven. En daar zit nu net het probleem. Ze altijd wit houden is mission impossible, dus het wordt een kwestie van schoonmaken.

Inmiddels heb ik mijn manier van sneakers schoonmaken ontwikkeld en dit moet met jullie gedeeld worden, want ik kan me voorstellen dat veel meer mensen met witte sneakers zich afvragen hoe ze weer als nieuw uit de wasstraat kunnen komen. Mijn witte sneakers zijn elke keer weer perfect wit, ik heb ze al ontelbaar vaak op deze manier schoongemaakt en het werkt iedere keer.

Witte sneakers schoonmaken? Zo doe je dat!

sneakers schoonmaken

Waar sommige mensen nogal huiverig zijn voor Vanish, ben ik dat allerminst als het aankomt op het schoonmaken van de veters. Haal de veters uit je schoenen, meng warm water met een schep Vanish, leg je veters (let op, enkel de veters!) erin en boen ze schoon. Laat dit vervolgens een tijdje weken.

Ossegalzeep

Nu zijn we aangekomen bij de schoen zelf. Wat ik hier altijd voor gebruik? Ossengalzeep. Pak een schuursponsje (of schoonmaakdoek), zorg dat er water en osselgalzeep op zit en gebruik de zachte kant om de witte sneakers helemaal schoon te maken.

Gebruik niet de groene kant van een sponsje, want misschien maak je daarmee krassen op de schoen. Spoel de zeep vervolgens af met water en je bent klaar. Als je veters ook zo schoon mogelijk zijn, kun je deze uit het sopje halen en spoelen met veel water.

Laat je witte sneakers drogen

Daarna moeten ze nog even (hangend) drogen maar geloof me, die zijn binnen no time droog en heb jij weer nieuwe sneakers. Nou ja, bijna dan.

Easy toch? Deze manier werkt in elk geval perfect voor witte leren sneakers.

Ben jij nog op zoek naar sneakers? Lindy zette de leukste sneakers onder de 50 euro op een rijtje voor je. 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
broekpak powersuit
Friday favourite: het broekpak voor girlbosses

Een broekpak suf en saai? Echt niet! Het broekpak, of beter gezegd een powersuit voor girlbosses, is terug van weggeweest....

Sluiten