Sporten buiten de sportschool

Voor jou is de sportschool een zwart gat waar je liever niet te vaak komt. Nee, de sportschool is niet de plek voor jou, wat voor reden je daar dan ook voor hebt. Toch vind je het belangrijk om fit te blijven maar hoe doe je dat zonder naar de sportschool te gaan? Wij geven vandaag tips! Sporten buiten de sportschool, ofwel thuis sporten, is makkelijker dan je denkt.

Allereerst, thuis sporten. Ik heb er een tijdje geleden al een artikel overgeschreven met handige workout-video’s die je gewoon veilig vanaf je woonkamer kunt doen. Pas op, thuis sporten betekent niet dat je workout minder zwaar is. Je bent gewaarschuwd! Koop een setje dumbbels en een yogamatje en you’re good to go.

thuis sporten

Voor de tweede gaan we een tijdje terug in de tijd: hula hoopen. Ken je het nog? Vroeger urenlang wedstrijdjes doen met je vriendinnen wie het het langst kon volhouden. Het zal weer even wennen zijn als je na een lange tijd gaat hula hoopen (hoe hield ik dit ooit úren vol?) maar na een tijdje krijg je het weer onder de knie. Het beste is om af te wisselen, dus niet maar naar één kant hula hoopen maar naar beiden. Hula hoopen naar de linkerkant kan ik uren volhouden maar de rechterkant gaat nog niet heel soepel. Ik mag blij zijn als ik al één minuut haal. Van hula hoopen krijg je killer abs en het is ook nog eens hartstikke leuk. Wat wil je nog meer?

thuis sporten

Ook dit is een gouwe ouwe: touwtje springen. “In spin de bocht gaat in uit spuit de bocht gaat uit”. Memories, memories. Touwtje springen is net zoals hula hoopen niet een heel vervelende workout maar toch effectief. Naast dat het effectief is, is het ook nog budget en je kunt het bijna overal doen. Het schijnt zo te zijn dat dit hardlopen 2.0 is want het is veel beter voor je knieën en je verbrandt er veel meer calorieën mee.

thuis sporten

Oké, nadat je hebt gelezen dat touwtje springen effectier is dan hardlopen, neig je vast veel sneller naar touwtje springen in plaats van hardlopen zelf. Toch is hardlopen één van de populairdere sporten die je buiten de sportschool kunt doen. Vooral als de zon lekker schijnt, is hardlopen ook zeker geen vervelende sport om te doen. Bouw het wel rustig op, want hoe vaak je hoort dat mensen na één week zijn gestopt door blessures is niet te tellen. Muziek op, oortjes in, mooi park. Heerlijk.

Iets wat nu ook helemaal in is: bootcampen. Er bestaat veel onduidelijkheid over bootcampen; wat is het nou eigenlijk? Bij een bootcamp sport je in groepsverband, onder begeleiding, in de buitenlucht. Dit kan overal zijn: midden in de stad, in het park, in het bos en noem het maar op. Denk aan interval, krachttraining, uithoudingsoefeningen, hardlopen en circuittraining. Een echte full body workout dus! Daarnaast is het bekend dat sporten in de buitenlucht zorgt voor sneller resultaat, omdat je meer zuurstof hebt. Een onderzoek uit 2011, door onder andere J. Coon Thompson, wijst uit dat mensen die buiten sporten (bootcampen dus) het vaker volhouden om door te gaan met sporten dan mensen die fitnessen in een sportschool, of iets dergelijks. Ook kwam eruit dat mensen vrolijker en meer voldaan waren na het sporten in de buitenlucht.

Thuis sporten hoeft zeker niet minder effectief te zijn dan sporten in de sportschool. Hoe houd jij jezelf fit buiten de sportschool?

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
relatie-spannend-houden
Zo kun je je relatie spannend houden!

Wanneer je elkaar net leert kennen is alles spannend en spatten de vonken er vanaf. Je doet vaak leuke dingen...

Sluiten