Wat het stoppen met mijn webshop mij bracht

Na vier jaar lang besloot ik vorig jaar de stekker eruit te trekken. Ik had er geen zin meer in. Ik heb het over het runnen van mijn eigen webshop waar ik in 2016 een punt achter zette. Waarom ik deze beslissing nam? Het uitgebreide verhaal kun je hier lezen. In deze blogpost vertel ik wat het stoppen met de webshop mij heeft gebracht en doe ik een beroep op jou! Ik heb namelijk je hulp nodig.. Lees snel verder of scroll naar beneden voor de video / oproep!

Geen plezier meer

In het kort komt het erop neer dat ik er geen plezier meer uit haalde. Mijn bedrijf werd steeds groter, ik nam personeel aan, huurde een groot kantoor met eigen showroom en magazijn en op een gegeven moment zaten we daar met 8 meiden elke dag keihard te werken. De concurrentie was moordend en het werd steeds moeilijker om origineel te zijn als het ging om je collectie. De ‘musthave’ webshops schoten als paddenstoelen uit de grond en iedereen kocht een vergelijkbare collectie in.

Stress omdat er wekelijks weer nieuwe items online moesten, en al het werk wat erbij kwam kijken. Ik werd er niet meer gelukkig van en ondanks dat het nog steeds goed liep heb ik besloten de stekker eruit te trekken. Inmiddels is het een jaar geleden dat ik deze beslissing maakte. Tijd om te kijken wat deze beslissing mij heeft gebracht.

Van groot kantoor naar home office

In deze blogpost schreef ik al over de verandering waarbij ik van een groot kantoor terug ging naar een kantoor in ons nieuwe huis. Even een flashback naar hoe het allemaal begon en hoe het is verlopen:

 • In 2011 startte ik Follow Fashion en werkte ik vanuit huis
 • In 2012 begon ik met mijn webshop. Dit deed ik eerst nog vanuit huis
 • In 2013 kon het niet langer omdat mijn voorraad groeide. Ik huurde een klein kantoor met opslag voor de voorraad
 • In 2014 was dit alweer te klein en huurde ik een kantoor van 110 m2 met een magazijn en showroom voor de webshop in hartje Groningen
 • In 2016 gingen mijn vriend en ik verhuizen en maakten we een fijne werkplek in ons nieuwe huis

Toen ik het kantoor in het centrum van Groningen gedag moest zeggen deed dit echt wel een beetje pijn. Het was een heerlijke ruimte en ik heb er twee jaar met heel veel plezier gezeten. Maar ik had er ook vrede mee. De timing was een beetje rot want we zaten midden in een mega verbouwing in ons nieuwe huis, die in totaal 7 maanden heeft geduurd. Maar het resultaat mag er wezen. Hieronder een foto van mijn fijne thuiswerkplekje.

home office

Van webshop eigenaar naar freelancer

Toen ik ging stoppen met de webshop dachten veel mensen dat ik ook ging stoppen met bloggen. Dat is geen moment in mij opgekomen, want dat vind ik veel te leuk! Naast Followfashion.com run ik Followfitgirls.com. Dit platform heb ik in 2015 opgericht en hier schrijven we voornamelijk over sporten en een healthy lifestyle.

Omdat ik was gestopt met mijn webshop had ik wat tijd over en ik heb heel goed nagedacht wat ik wilde. Natuurlijk kon ik alle tijd in mijn blogs steken maar het kriebelde stiekem om mezelf verder te ontwikkelen en als freelancer aan de slag te gaan bij een leuk bedrijf. Ik ben iemand die haar doelen altijd opschrijft en nadenkt over hoe ik dit wil bereiken. Ik denk dat het nog geen maand geduurd heeft voordat Brandfield op mijn pad kwam. Ik werk inmiddels alweer bijna een jaar als Freelance Brand Manager bij deze super leuke shop vol style items. Momenteel zitten we in een herpositioneringstraject en binnenkort gaat de nieuwe website live. Het wordt echt te gek en ik ben heel blij dat ik hier onderdeel van mag zijn. Ik leer veel en het is super leuk om mijn ervaring op het gebied van marketing, branding en creatie bij Brandfield in te kunnen zetten.

Ik hou me vooral bezig met grote campagnes zoals Valentijn, Moederdag en natuurlijk de feestdagen. Daarnaast zijn er nog heel veel andere leuke projecten en ben ik verantwoordelijk voor diverse kanalen zoals Instagram en Facebook.

Dit is dus wat het stoppen met mijn webshop mij heeft gebracht: ik heb nu best of both worlds! Ik blog nog steeds, maak nog steeds dagelijks mooie content en mag daarnaast betrokken zijn bij super toffe campagnes en leuke projecten binnen Brandfield.

Een eigen Youtube kanaal

Oh ja, dan hebben we ook nog het Youtube project waar ik de laatste tijd steeds meer mee bezig ben gegaan. Misschien was het jullie al wel opgevallen.. Ik maakte al een tijd workout video’s voor Followfitgirls maar inmiddels is mijn Youtube omgetoverd naar een persoonlijk kanaal (Marlou Volkerink) met video’s op het gebied van:

 • mode
 • interieur
 • sport
 • lifestyle / reizen

Eigenlijk alles wat ik leuk vind. Het bedenken en monteren van video’s kost natuurlijk meer tijd dan het in elkaar zetten van een blogpost. Maar ik vind het heel leuk om te doen en ik denk ook dat jullie het leuk vinden om meer bewegend beeld te zien (toch?).

Hoe verder..? Help!

Sinds we zijn verhuisd ben ik veel meer bezig met interieur en dat is ook echt een van mijn passies. Op mijn Instagram account (@marlouvolkerink) vind je ook veel foto’s van mijn interieur en ons huis heeft onlangs in vtwonen gestaan.

Ik ben momenteel heel erg aan het nadenken over hoe ik verder ga met Follow Fashion. Don’t worry; ik blijf nog steeds bloggen en mooie content maken. Maar ik vraag me af of ik dit moet blijven doen onder deze naam. Follow Fashion is na 6 jaar veel meer dan een modeblog. Het is eigenlijk meer een lifestyle blog met alle onderwerpen die mij interesseren en bezig houden (zie bovenstaande Youtube onderwerpen).

Wellicht dekt de naam dus niet helemaal meer de lading van mijn blog. De reden dat ik dit met jullie deel is omdat ik heel graag jullie mening wil horen. 

Vind jij dat ik onder Follow Fashion moet blijven bloggen? Of beter onder een nieuwe naam die meer de lading dekt? Of juist super persoonlijk onder mijn eigen naam. Zou je het erg vinden als er minder blogposts per week verschijnen maar meer persoonlijke blogs zoals deze? Follow Fashion bestaat inmiddels zo lang en het zal heel vreemd zijn als ik afstand moet nemen van deze naam. Ik ben namelijk ook nog steeds gek op mode. Maar er zijn nog zoveel meer dingen waar ik graag over schrijf.

Laat je jouw mening het weten in een reactie? Alvast heel erg bedankt!

tasjeslaapkamer inspiratiemarlou volkerink

Ik zou het super vinden als je jouw mening deelt in een reactie hieronder. Mocht je liever persoonlijk mailen dan kan dat op marlou @ followfashion.nl

Liefs, Marlou

 • Ik zou onder je eigen naam verder gaan. Door je eigen naam te gebruiken leg je je niet vast op een thema. Of je kort hem af op Loufolk zoiets? Succes!

 • Hoi Marlou! Ik persoonlijk vind persoonlijke blogs leuker om te lezen. Ook denk ik dat minder blogs prima zijn, als ze maar van goede kwaliteit zijn en er een persoonlijke twist bij zit. Echter is follow fashion nu wel een bekend begrip onder veel meiden. Zo lang de eventuele naamsverandering goed wordt gecommuniceerd is er in mijn ogen geen probleem dat follow fashion dan anders heet. Ik hoop dat je hier iets aan hebt!

 • Hi. Ik zou verder gaan onder een leuke andere naam. Niet perse die van jezelf. Je twijfelt zo erg dat het dus ergens niet meer klopt. Als iemand er wel verstand van heeft ben jij het, dus vind ik dat je lekker je hart moet volgen. Er komt waarschijnlijk vanzelf een naam in je op waar van je denkt ‘JA dat brengt alles samen’. Je volgers en lezers heb je en die houd je sowieso wel. Ik ben iig wel fan! Ik ben heel benieuwd wat het word, succes! X

 • Hoi Anke,

  Dankjewel voor je reactie! Ik ga zeker mijn hart volgen en eerlijk gezegd vond ik het ook best spannend om deze twijfel zo ‘out in the open’ te gooien. Normaal ga ik inderdaad op mijn eigen gevoel af maar aangezien Follow Fashion nu al zo lang bestaat en ik het heel belangrijk vindt dat mijn lezers blijven heb ik besloten om het te delen. Maar goed om te lezen dat je fan blijft, thanks!!

 • Hi Patrice,

  Thanks, heb ik zeker wat aan! Persoonlijke blogs doen het inderdaad altijd goed, dat is ook waarom ik hierover nadenk. Bovendien zijn die ook het allerleukst om te schrijven :)

  Liefs!

 • Hi Nicole,

  Thanks! Eerlijk gezegd ben ik na 6 jaar ook wel een beetje toe aan iets anders dan ‘Follow’. Als ik het verander denk ik dat het totaal iets anders wordt. Maar thanks voor het meedenken!!

  Liefs

 • Volg vooral je hart! Ik kan me wel heel goed voorstellen dat een andere naam beter past bij wat je het liefst zou willen doen (een bredere content)…

 • Ik ken je blog pas sinds deze week, maar ik vind je blognaam gewoon goed bij je huidige blog & onderwerpen passen hoor! :) Je schrijft nog genoeg over fashion, dus het is echt niet zo dat je blognaam totaal niet meer bij je blog past. Artikelen over ‘hoe krijg je lichter haar’ vind ik trouwens ook wel een beetje onder fashion vallen. Maar ik snap je wel. Je schrijf inderdaad ook heel veel over andere dingen. En als iets niet goed voelt, moet je zeker voor een nieuwe naam kiezen. In mijn geval duurde dat héél lang: ik heb anderhalf jaar (!) een blognaam gehad die niet meer bij mijn blog paste. Na heel lang nadenken over een nieuwe blognaam, kwam ik eindelijk bij de naam die ik nu heb. Het is een leuk idee om je naam erin te verwerken, dat heb ik ook gedaan! Zo maak je het iets persoonlijker. Neem in ieder geval een naam die wat algemener is, als je denkt dat je in de toekomst misschien nog een keer van onderwerp verandert met je blog.

  Misschien kun je fashion vervangen door Marlou? Maar FollowMarlou klinkt natuurlijk wat minder mooi dan je huidige blognaam. En misschien wil je wel een helemaal nieuwe blognaam, dat is wat ik tenminste wilde. Ik wil je best helpen om iets te verzinnen! Maar als ik nu alle ideeën hier onder dit artikel gooi, dan wordt het een lange reactie én dan weet de iedereen die dit leest ook meteen alle mogelijke blognamen voor je toekomstige blog. Ik weet het niet hoor, maar toen ik een nieuwe blognaam aan het kiezen was, wilde ik eerst dat ik de domeinnaam had gekocht vóórdat ik het bekend zou maken. Stel je voor dat iemand die domeinnaam gaat kopen omdat jij het al van plan bent.. Nouja, mocht je na een tijdje nog geen nieuwe blognaam hebben, dan kun je altijd mailen! Dan denk ik met je mee :)

 • Hoi Eva,

  Bedankt voor je uitgebreide reactie en lief dat je zo met me meedenkt. Ik heb inmiddels ook gesprekken gehad met technische mensen want het veranderen van mijn blog naam en url heeft nogal wat gevolgen. Follow Fashion is qua SEO en domeinautoriteit erg goed en dat komt door alle tijd en energie die ik er afgelopen jaren in heb gestoken. Als ik de naam verander lever ik hier voor een heel groot deel op in en dat zou wel erg zonde zijn. Voorlopig blijf ik dus nog gewoon Follow Fashion en inderdaad ook gewoon over andere onderwerpen erbij schrijven. Want mode is ook nog steeds iets waar ik graag over schrijf en inderdaad je zou het ook kunnen zien als een fashion lifestyle. Waar ook onderwerpen als beauty en styling op andere gebieden goed onder vallen.

  Leuk dat je m’n blog hebt leren kennen, nu ken ik jouw blog ook :) Bedankt voor je reactie en veel succes met je blog. I follow you ;)

  Liefs

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Bootylicious door deze kledingitems!

Sommige meiden zij van nature gezegend met een goed stel billen. Dan zie je dat lopen, en kijk je zodra...

Sluiten