Super gezond met super fruit

Goijbessen, chiazaad en tarwegras: inmiddels kent bijna iedereen deze zogeheten superfoods wel. Een ontbijtje zonder één van deze super gezonde zaden of bessen lijkt uitgesloten, heel Nederland is namelijk fan. Omdat er een hoog gehalte aan goede voedingstoffen en antioxidanten in zit zouden superfoods een postief effect op je gezondheid hebben. Ook fruit is natuurlijk heel gezond, zeker als je kiest voor jawel, super fruit!

Een appeltje voor de dorst , een banaan voor wat extra energie of gewoon een handje aardbeien omdat ze zo lekker zijn. Fruit is niet alleen een heerlijk tussendoortje, het is ook nog eens een gezonde keuze. Wanneer fruit bovengemiddeld veel gezonde voedingsstoffen bevat noemen we het super fruit. Ook wel de super foods in de categorie fruit dus! Deze fruitsoorten bevatten extra veel vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten of een combinatie hiervan. Met deze super fruits maak je jouw ontbijt, smoothie, salade of tussendoortje dus super gezond.

Super Fruit_namen_superfoodcentre.com

 

Maar welk fruit mag zichzelf nou super fruit noemen? Naast de bekende Goij bessen zijn ook Acai (spreek uit als Assa-i) bessen een gezonde keuze. Deze kleine besjes groeien in het Braziliaanse regenwoud en lijken qua uiterlijk erg op de blauwe bes. De smaak doet je echter denken aan chocola, en daar hebben we natuurlijk weinig moeite mee. Wat er nou zo super aan is? De bes is een bom van vitamine B, C, D en E, antioxidanten en omega 3-vetzuren. Dit maakt hem een energiebom met een positieve invloed op cel vernieuwing en je stofwisseling. Helaas is de Acai bes lastig verkrijbaar in Nederland, acai poeder is een goed alternatief.

Baobab is één van de allergrootste boomsoorten ter wereld die wel duizenden jaren oud kan worden. Baobab poeder wordt gewonnen uit het fruit wat groeit aan deze boom. Ook dit poeder bevat een reeks aan belangrijke vitaminen, mineralen en vezels. Met een verassende smaak van vanille, grapefruit en peer zeggen we  hier geen nee tegen.

De granaatappel ken je waarschijnlijk al, maar wist je dat de circa 400 pitjes in deze vrucht ontzettend veel vitamine A, C, E en opnieuw antioxidanten bevatten? Dit super fruit is dus goed voor je hart, immuunsysteem en gewrichten. Plus, de granaatappel is een ware libido booster. Als dat nog geen super fruit is!

De Inca bes, ook wel Golden Berrie genoemd, heeft een frisse, zoetzure smaak. Ook dit besje zit vol met vitamines en mineralen waardoor je weerstand direct een boost krijgt. Daarnaast is dit super fruit een goede anti-ager door de krachtige antioxidanten die hij bevat.

Tot slot mag de avocado zeker niet ontbreken in dit rijtje. In deze vrucht zitten dan misschien veel calorieën en vet, het zijn juist die vetten die je kunnen helpen afvallen. Daarnaast verkleint de avocado het risico op hart- en vaatziekten en een hoge bloeddruk. Ook je huid en haar hebben baat bij deze vrucht, zet hem dus maar snel op je boodschappenlijstje.

Kan jouw lichaam ook wel wat van deze super fruit gebruiken? Neem dan snel een kijkje bij het Superfood Centre. Hier vind je verder verschillende premium superfoods, supplementen en raw food snacks.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
10 X musthave crop tops

Crop tops zijn hot! Deze tops zijn eindeloos te combineren. Ga jij voor een gewaagde look en draag je een...

Sluiten