Superfoods, gezond of niet?

Superfoods, binnen een paar maanden tijd is het uitgegroeid tot een grote trend. Iedereen die maar een beetje bewust bezig is met voeding en het lichaam heeft eraan moeten geloven, het eten van superfoods.

Maar, de laatste tijd gaan er roddels in superfoodland. Zouden de besjes en de zaden wel zo gezond zijn als wordt beweerd? Dat het een hype is is zeker. Welk magazine je ook openslaat, de gojibessen het chiazaad en het tarwegras slaan je om de oren. Ook op Instagram en Pinterest wemelt het van foto’s van de gezonde havermoutpap creaties en smoothies.

Dat het er stuk voor stuk smakelijk en kleurrijk uitziet, daar valt niet over te twisten. Maar, waar komen dan de geruchten vandaan dat het eten van superfoods ongezond zou zijn? Het Voedingscentrum heeft haar vraagtekens bij superfood, omdat het vooral zou gaan om marketing en hyping. De voedingsstoffen die in superfoods zouden zitten, zijn ook te vinden in ons dagelijkse eten. Een dieet van alleen maar superfoods is niet goed, er ontbreken essentiële voedingsstoffen. Je moet naast de superfoods dus ook zorgen dat je de andere voedingsstoffen genoeg binnenkrijgt. Maar dit lijkt ons dan ook niet meer dan logisch want we gaan heus niet alleen maar superfoods eten.

Maar, een smoothie a day keeps the doctor away, en het zal echt niet schadelijk zijn voor je gezondheid. Zoals altijd geldt: zolang je maar niet overdrijft. Het is natuurlijk ook hartstikke leuk om bewust bezig te zijn met voeding, en de hype van superfoods helpt daar een handje bij. Alle foto’s op Instagram en Pinterest sporen al snel aan om ook zo’n kleurrijke smoothie of oatmeal te maken. Al die inspirerende foto’s laten ook zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om gezond te eten. Een handjevol spinazie, wat aardbeien en een banaan in de blender en je kunt de hele dag profiteren van een lekkere dosis energie. Die paar chiazaden en gojibessen erin zullen heus niet schadelijk zijn.

 

smoothie

Lees ook: Superfoods van a – z

 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Outfit: Stippen

De combinatie van een trui met daaronder een blouse zien we steeds vaker terug. Ook ik ben er fan van...

Sluiten