3 Tekenen dat je te weinig drinkt

Er zijn waarschijnlijk maar weinig dagen waarop je helemaal vergeet te eten. Eten vinden we leuk en lekker en dus denken we daar regelmatig aan. En dat blijft niet alleen bij denken, want we nuttigen ook regelmatig een maaltijd of tussendoortje. Maar hoe zit dat eigenlijk met drinken?

Die 1.5 a 2 liter water wordt door lang niet iedereen aangetikt en dat is vrij slecht nieuws. Want te weinig drinken kan vele nadelige gevolgen hebben en je lichaam laat meteen weten dat het meer vocht nodig heeft. Niet iedereen herkent echter de signalen dat je meer vocht nodig hebt en dus kan je lichaam schreeuwen wat ‘ie wil, maar als jij niet weet dat je te weinig drinkt schiet het natuurlijk niet op.

Tijd om de drie belangrijkste tekenen eens op een rijtje te zetten!

1. De kleur van je urine

Ja sorry, maar ik wil het even hebben over de kleur van je urine. Is deze donker van kleur? Dan is dat een teken dat je te weinig drinkt.

2. Hoofdpijn

Een van de meest voorkomende gevolgen van te weinig drinken is hoofdpijn krijgen. Meestal treed dit ‘s avonds pas op, maar soms ook al overdag. Vraag jezelf bij een bonkend hoofd dus meteen af of je wel voldoende vocht binnen hebt gekregen, want meestal is het antwoord nee.

Hou er rekening mee dat als je bent wezen sporten of in de sauna geweest, dat je lichaam meer water nodig om het vochtgehalte weer op peil te brengen. Ook dit kan anders leiden tot hoofdpijn.

3. Honger

Heb jij de hele dag door honger of een heel groot ‘trek’ gevoel? Dan is de kans groot dat je eigenlijk dorst hebt. Honger en dorst worden vaak verward, omdat het hetzelfde gevoel kan oproepen.

Meer weten over voeding, gezondheid, sporten en fit worden? Bezoek hier ons zusje Followfitgirls.com.

  • […] Mocht jij je ook afvragen of je te weinig drinkt, is het belangrijk dat je goed naar je lichaam leert luisteren. Heb je bijvoorbeeld vaak last van hoofdpijn? Dan kan het heel goed dat dit komt door te weinig vocht in je lichaam. Om jou er meer op te attenderen hebben wij de drie tekenen dat je te weinig drinkt op een rijtje gezet. Bekijk het hele artikel hier. […]

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
schoenentrends 2016 2017
Schoenentrends voor het najaar 2016 / winter 2017

Inmiddels hebben we het al gehad over de trends van winterjassen, kleuren en nagels, maar over de schoenentrends is nog...

Sluiten