Tips om van je telefoonverslaving af te komen

Zeg eens eerlijk, hoeveel minuten per dag breng jij je dag door op je telefoon om even ‘iets’ te doen? Gemiddeld is dit zo’n 2.5 uur per dag en in die tijd kun je hele andere leuke dingen doen. Klinkt heerlijk, toch? Marlou en ik gaan de strijd met onze telefoonverslaving aan, doe je met ons mee?

Happy feeling

Dat we gemiddeld zo’n 2.5 uur op onze telefoon doorbrengen is eigenlijk heel logisch omdat de makers van alle apps ons zo lang mogelijk online willen houden. En die leuke likes en appjes zorgen er ook nog eens voor dat het gelukshormoon (dopamine) in je hersenen vrijkomt. Nu begrijp je denk ik ook wel waarom je bijna in paniek raakt als je je telefoon kwijt bent. Heb jij ook het gevoel dat je iets te veel tijd met je Apple iPhone of Samsung Galaxy S9 SG (de nieuwste versie is echt fantastisch!) doorbrengt? Doe met ons mee en ga de strijd aan met je telefoonverslaving.

telefoon

6 tips om van je telefoonverslaving af te komen

 1. Is het echt nodig?

  Houd al eerste eens bij hoe vaak je met je telefoon in de weer bent en vraag je af of al die momenten echt nodig zijn. Waarschijnlijk is het antwoord nee, toch?

 2. Bye bye push-berichten

  Zet alle push-berichten uit zodat je niet constant getrickerd wordt om ‘even’ op je telefoon te kijken.

 3. Uit het zicht

  Je voorkomt ‘ik check even snel m’n mobiel’-momenten door je telefoon uit het zicht en op een plek waar je niet makkelijk bij kunt neer te leggen. Leg  ’s avonds tijdens het tv kijken je telefoon niet naast je op de bank maar bijvoorbeeld in de keuken.

 4. Spread the news

  Omdat (bijna) iedereen gelijk een antwoord verwacht is het handig om de mensen om je heen te vertellen dat je aan het ‘detoxen’ bent. Zo voorkom je geïrriteerde reacties en heb je zelf minder de behoefte om steeds op je mobiel te kijken.

 5. 2 maal daags

  Check, en werk, maximaal twee keer per dag je social media accounts bij omdat je dit een stuk meer rust oplevert. Wil je helemaal efficiënt te werk gaan, werk dan gelijk je mail, appjes en zo ook even bij.

 6. Een good old wekker

  Gebruik jij je telefoon als wekker? Koop een good old wekker zodat je niet voordat je gaat slapen, of als je net wakker wordt, eerst je mobiel pakt. Zo val je rustig in slaap en begin je fris aan een nieuwe dag.

Ga jij je telefoonverslaving ook te lijf?

Doe je mee met ons goede voornemen mee en leg jij je telefoon ook vaker aan de kant? Wij hebben al genoeg plannen bedacht om die 2.5 uur met andere leuke dingen te vullen. Wat dacht je van een date night met je lover of een middagje shoppen met je beste vriendin?

 

Foto header: Pinterest

Benieuwd naar andere doelen van Marlou? Lees: 5 X Doelen die ik mezelf heb gesteld voor 2018.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
houten balklamp
Keuken make-over: nieuwe houten balklamp

Een nieuw jaar betekent voor mij ook weer even een upgrade voor mijn interieur! Ik stel jullie graag voor aan...

Sluiten