Mijn thuiswerk tips + Casual Business outfit

Vandaag heb ik een heerlijk thuiswerk dagje! Ik hoor regelmatig om mij heen dat mensen het soms lastig vinden om thuis te werken. Ze vragen mij of ik niet snel afgeleid ben en andere dingen zoals het huishouden wil gaan doen. Bij mij is het tegendeel waar.. Als ik thuiswerk ben ik helemaal in mijn focus en vergeet ik juist alles om mij heen. Dit is met name het geval als ik super druk ben en een hele to do lijst heb om af te werken. Ik vergeet soms zelfs te lunchen omdat ik dan zo lekker aan het werk ben en alles af wil krijgen. Dat is natuurlijk ook niet helemaal de bedoeling, tijd voor wat thuiswerk tips!

1. Get ready for.. je thuiswerk dagje!

Het is misschien verleidelijk om de laptop te pakken en vanuit je bed te gaan werken maar dat is wat mij betreft echt een no go. Maak je klaar alsof je naar kantoor gaat en blijf niet rondhangen in je pyjama. Zet je wekker ook op tijd en blijf niet in bed liggen maar doe alsof je naar kantoor moet en get ready voor je thuiswerk dagje!

casual business look

Mijn thuiswerk outfitje van vandaag! Een casual business look met een pantalon van Asos, blazer van Zara, shirt van Costes en witte sneakers van Ziengs

2. Creëer een fijne thuiswerkplek

Ik heb de luxe dat ik een thuiskantoor heb en dat werkt super fijn. Maar dat is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Probeer wel een vaste plek in je huis te creëren waar je werkt. Het hoeft maar een klein bureautje te zijn of gewoon een hoek aan de keukentafel. Ik ben groot voorstander van een clean desk policy en werk het beste als mijn werkplek en alles daarom heen opgeruimd is. Als er in mijn ooghoek nog afwas staat dan blijft dat toch in mijn achterhoofd zitten als iets wat ik OOK nog moet doen. En dat is niet de bedoeling als je thuis werkt. Dan moet je niet aan huishoudelijke dingen hoeven te denken.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je helemaal niks aan het huishouden mag doen. Ik heb moeite met pauzes nemen en voor mij werkt het dan bijvoorbeeld als ik de wasmachine ‘s ochtends direct aan zet. Dan moet ik verplicht na een paar uur naar boven om de was eruit te halen. Uit onderzoek is gebleken dat pauzes essentieel zijn om productief te blijven werken. Dus af en toe even een korte pauze kun je in het geval van thuiswerken prima combineren met een huishoudelijk taakje. Zolang je tijdens het werken zelf maar geen huishoudelijke afleiding (zoals rommel) hebt.

3. Maak een to do lijst

Ik begin mijn dag altijd met het maken van een to do lijst. Op deze manier vergeet ik niks en kan ik afvinken wat ik heb gedaan. Omdat ik nogal wat verschillende projecten door elkaar heb lopen is een to do lijst echt een must. Anders raakt mijn hoofd te vol en kan ik niet meer helder nadenken.

4. Persoonlijke afspraken plannen?

Ik verbaas me er soms over dat mensen geneigd zijn om spontaan langs te komen als ze weten dat je thuis werkt. Op zich heel gezellig en ook lief bedoelt maar als ik thuis werk betekent het niet dat ik de hele middag gezellig kan gaan koffie drinken. Dit zijn voor mij juist de meest productieve dagen waarop ik veel werk kan verzetten dus dan wil ik ook even lekker knallen! Wees dus duidelijk tegen de mensen om je heen. Als je wilt kan je best een lunch met een vriendin in plannen maar stel voor jezelf een eindtijd in waarop je weer aan het werk moet zodat je niet te veel tijd verliest. Of plan juist aan het einde van de middag een afspraak zodat je geen stress hebt dat je bepaalde dingen van je to do lijst nog niet hebt gedaan.

5. Multitasken is een no go

Van dit puntje kan ik zelf nog wel wat leren.. Het is namelijk onderzocht dat multitasken er niet voor zorgt dat je efficiënter werkt. Je brein focust zich het liefst op één taak en het werkt dus uiteindelijk beter als je al je to do’s puntje voor puntje afwerkt. In plaats van 20 tabbladen open zetten en als je moet wachten tot een webpagina is geladen je ondertussen stiekem begint aan je volgende taak. Dit zorgt daarnaast voor veel onrust in je hoofd. Wat ook fijn werkt is al je to-do’s inplannen in bijvoorbeeld Google agenda. Dan kun je echt tijd blokken voor bepaalde werkzaamheden zodat je niet in de verleiding komt om te gaan multitasken.

home office

Mijn fijne thuiswerk plek!

thuiswerk tips

Dit bankje staat achter mijn bureau en is ideaal als ik even achter mijn pc weg wil om te brainstormen. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik snel in de verleiding kom om mijn laptop er dan bij te pakken en verder te werken.. ;-)

casual business look

Hoe leuk zijn deze shiney sneakers? Ze zijn gemaakt van lak en dit is ideaal want als ze vies worden kun je ze makkelijk schoon maken. 

casual business look casual business look

Tijdens mijn thuiswerkdagen neem ik vaak video’s op en fotografeer ik veel voor mijn blog en Instagram. Ook maak ik regelmatig foto’s voor opdrachtgevers. Ideaal want ik heb genoeg props bij de hand om de foto wat interessanter te maken. Deze zwarte laksneakers zijn van Tamaris. 

Dat waren mijn thuiswerk tips! Ik hoop dat je er wat aan hebt. Werk je wel eens thuis? Laat me weten hoe dit bevalt.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
interieur herfst
Binnenkijken: onze woonkamer

Wat vliegt de tijd! Alweer anderhalf jaar geleden kochten wij deze woning en bijna een jaar geleden waren we klaar...

Sluiten