Thuiswerken: Zo blijf jij geconcentreerd

Thuiswerken is een aantrekkelijke optie en vandaag de dag wordt het ook steeds normaler. Je bepaalt je eigen uren, kleed je hoe je wilt en werkt op jouw eigen manier en tempo. Maar thuiswerken brengt ook een paar risico’s met zich mee.. Vooral als je het soms lastig vindt om je te blijven concentreren. Thuiswerken betekent veel afleiding van je omgeving, tv, telefoon en zelfs je bed ziet er aantrekkelijk uit. Als je je kunt beheersen is thuiswerken een prima optie maar voor als je er nog wel eens moeite mee hebt zijn hier een paar tips zodat jij geconcentreerd en gefocust blijft.

1. Wees eerlijk

Is thuiswerken écht de goede keus voor jou? Ben je immuun voor luiheid, moeilijk af te leiden en heb je geen andere mensen om je heen nodig die je gemotiveerd en betrokken houden? Voor sommige mensen is thuiswerken gewoon niet weggelegd omdat ze hun privé en werk makkelijk door elkaar halen. Ga dus bij jezelf na of thuiswerken iets voor jou is of dat je beter op kantoor kunt zitten.

2. Maak ruimte

Je laptop heen en weer slepen van je bed naar de bank en weer terug omdat je niet zo goed weet waar je nou het liefst werkt is niet echt handig. Het zorgt voor een hoop chaos, zowel in je hoofd als in je huis en dat moet je niet hebben. Maak dus echt een eigen plekje waar je kunt gaan zitten werken en waar je alles bij de hand hebt. Je oplader, eten/drinken en je papieren. Wanneer je je eigen plekje hebt gemaakt kun je het nog wat persoonlijker maken met fotolijstjes of andere accessoires, zolang het je maar niet afleid. Maak het in ieder geval een fijne werkplek.

workspace

marlou volkerink

Mijn fijne thuiswerkplek! Meer zien? Volg me ook op Instagram @marlouvolkerink

3. Hou je aan een bepaald schema

We hebben allemaal bepaalde momenten op de dag dat we meer geconcentreerd zijn dan op andere tijden. Zorg dat je op deze momenten bezig bent met je werk en hou je vast aan dit ritme. Gebruik een thuiswerk dag ook zeker niet om lekker uit te slapen want dan gaat je hele ritme in de war.

4. Kleed je aan

Natuurlijk is er niks fijners dan uit bed te rollen en in je pyjama of huispak achter de computer te kruipen maar op deze manier hou je het slaperige gevoel alleen maar vast en ben je minder gefocust. Als je gewoon aandacht besteed aan je uiterlijk, dus gewoon je kleding aantrekt, je make-up aanbrengt en je tanden poetst, dan zul je merken dat je een stuk meer energie en inspiratie hebt.

thuiswerken

 

5. Plan pauzes in

Op kantoor heb je waarschijnlijk ook vaste tijden waarop je pauze mag houden, voer dit thuis ook in. Uren achter elkaar door werken is niet goed voor je en daarom is het belangrijk dat je je pauzes op vaste tijden houdt. Zo kun je eerst flink doorwerken en uitkijken naar je pauze.

6. Maak planningen/lijstjes

Als je ‘s ochtends wakker wordt is het het beste om als eerste een to-do lijstje te maken zodat jij weet wat er die dag moet gebeuren en zodat je geen belangrijke taken/afspraken vergeet. Zo zit je niet achter je computer zonder dat je een doel hebt en ben je minder snel afgeleid.

Ik werk zelf fulltime vanuit mijn thuiskantoor. Ook heb ik een kamer ingericht als fotostudio. Wil je een kijkje achter de schermen in mijn leven als influencer? Bekijk mijn vlogs op mijn Youtube kanaal.

Wat ook erg belangrijk is is om de balans te vinden tussen je sociaal leven en werk. Lees het artikel van Marlies hierover. 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
diy onderzetters
DIY: Onderzetters van takken

Een kopje thee is altijd lekker, maar hij smaakt nog net ietsje lekkerder als ‘ie op je mooi aangeklede eettafel...

Sluiten