10 X Tips klein wonen

Kijk, als we het voor het kiezen hadden was het waarschijnlijk simpel; dan woonden we allemaal in een kast van een huis, een enorm appartement of een mega grote loft. Helaas is dit voor velen (nog) niet de realiteit. En totdat we deze droom hebben verwezenlijkt, nemen we genoegen met onze mini paleisjes. Met de juiste tips klein wonen kunnen we kleinere huizen namelijk ook omtoveren tot ruim lijkende ruimtes die niet onder doen voor de grote bazen. Klein is tenslotte heel fijn!

1. Doorzichtige meubels

Ken je die salontafels met een glasplaat? Onwijs stijlvol en door gebruik te maken van transparante meubels lijkt de ruimte groter dan bij ‘dichte’ meubels het geval is. Je kunt ook kiezen voor doorzichtige eettafelstoelen om meer ruimte te creëren in huis.

2. Versier de muren

Inkoppertje dit, maar door de aandacht op de muren te leggen, vergeet je de kleine ruimte om je heen. Investeer dus in een mooi schilderij, print je favoriete foto uit of kies voor het welbekende kippengaas voor aan de muur. Helemaal handig omdat het ook nog extra opbergruimte biedt voor snoertjes, zonnebrillen en wat je nog meer kwijt wil. quote poster

workspace

3. Laag, lager, laagst

Door te kiezen voor lage meubels, lijkt de kamer groter. Een grote eettafel of bank kan prima in een kleine ruimte, zolang je maar niet de lucht in gaat bouwen. Een hoge kast is namelijk een doorn in het oog voor een klein huis en hierdoor lijkt je kamer gelijk tien keer zo klein.

4. Shine!

Dit moet wel een beetje je smaak zijn, maar het werkt heel goed om reflecterende accessoires in je huis neer te zetten. De ruimte lijkt hierdoor veel groter. Op dit moment vliegen de gouden, zilveren en koperen accessoires je om de oren in menig woonwinkel, dus maak hier gebruik van!

5. Spiegels en radiatoren aan de wand

Niet heel verrassend na het vorige punt, want spiegels hebben een zelfde reflecterende werking. Mocht je het vervelend vinden om jezelf steeds in een spiegel te zien, dan kun je hem ook hoog hangen. Hetzelfde effect, maar niet steeds ‘last’ van je spiegelbeeld. Misschien zou je er in eerste instantie niet aan denken, maar door juist verticale, in plaats van horizontale radiotoren in huis te plaatsen, kun je ontzettend veel ruimte besparen. En tegenwoordig zijn radiatoren alles behalve saai, er zijn designradiatoren te koop. outfit inspiratie zomer

6. Meubels op wieltjes

Klinkt zo logisch en toch zie je het maar weinig voorbij komen in interieurs. Meubels op wieltjes kun je gemakkelijk uit het zicht schuiven zodat je meer ruimte overhoudt mocht je deze niet altijd gebruiken. Zet bijvoorbeeld je televisie op een kastje met wieltjes of gebruik een nachtkastje die je kunt rollen zodat je hem ook als bijzettafel bij de bank kunt gebruiken.

7. Haal het licht in huis

Misschien wel een van de belangrijkste tips om ruimte te creëren is door goed gebruik te maken van licht. Als jij gezegend bent met grote ramen in huis, heb je geluk, want met natuurlijk licht lijkt je kamer gelijk een stuk groter. Mocht dit niet het geval zijn, kun je zelf aan de slag gaan met lampen. Lichte muren, meubels en plafonds laten de ruimte ook groter lijken.

de kistenkoning

8. Less is more

Het is vaak zo verleidelijk om je huis vol te stoppen met allerlei prulletjes, maar vooral bij kleine kamers is dit een no go. Je kunt beter gebruik maken van een paar goede eye catchers en het verder rustig houden. Kun je de rest mooi verstoppen en tevoorschijn halen wanneer het tijd is voor wat afwisseling!

9. Opbergruimtes

Zo min mogelijk troepjes rond laten slingeren is best lastig. Helemaal als je klein woont en je soms geen kant op kan met je grote hoeveelheid aan spullen. Zorg daarom voor handige opbergruimtes zoals lades of boxen onder je bed. Ook kun je gemakkelijk planken (hoog) ophangen om spullen kwijt te kunnen zonder dat het ruimte inneemt.herfst proof
de kistenkoning tv meubel

10. Zwevende meubels

Het komt soms heel saai over om alle meubels tegen de muren te plaatsen, maar toch is dit voor kleine kamers wel het beste. Het lijkt een stuk ruimer als je van de ene muur naar de andere muur kunt kijken zonder onderbrekingen. Wel kun je kiezen voor zwevende meubels zoals een kast die boven de grond hangt in plaats van staat. Hierdoor lijkt de ruimte groter.

Heb je een kleine badkamer? 9 x kleine badkamer tips

 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
thuiswerkplek
Werkkamer inrichten – tips voor een fijne thuiswerkplek

Steeds meer mensen werken vanuit huis, en ook wij werken beide vanuit onze eigen home office. Hoor jij ook bij de...

Sluiten