Zo onderhoud je een lange afstand relatie

Er zullen er maar weinig zijn die bewust kiezen voor een relatie met een lange afstand er tussen. Het liefst wil je veel, heel veel bij elkaar zijn en is vooral in het begin elke kilometer uit elkaar al een te veel. Toch kan het gebeuren dat je verliefd wordt op iemand die helemaal niet bij jou in de buurt woont. Of vervelender nog; dat deed hij wel, maar hij gaat verhuizen.

Een lange afstand hoeft natuurlijk niet meteen het einde van jullie relatie te betekenen. Feit is alleen wel dat de liefde behoorlijk op de proef wordt gesteld en je moet leren omgaan met de situatie die niet altijd even makkelijk zal zijn. Geen idee hoe je dit moet aanpakken? Wij hebben tips om een lange afstand relatie zo goed mogelijk te (onder)houden.

1. Analyseer de liefde

Dit klinkt ietwat lullig en behoorlijk rationeel maar wanneer er wat meer beren op de weg komen zoals bij een lange afstand vaak het geval is, is het goed om de liefde even in kaart te brengen. Ben je echt reuze verliefd, is hij voor jou de ware en kun je niet zonder hem? Dan ga je er natuurlijk voor!

2. Leef je eigen leven

Een leven samen hebben jullie natuurlijk al maar wanneer er een fysieke afstand komt, is het extra belangrijk dat jij daarnaast heel happy bent met je eigen leven. Doe leuke dingen met vrienden, focus je op je carrière/studie en trek er regelmatig op uit. Door je focus te verleggen zul je minder tijd hebben om hem continu te missen.

tips-voor-een-lange-afstand-relatie

3. Heb vertrouwen

Een van de lastigste dingen aan een lange afstand relatie is het vertrouwen, maar het scheelt zoveel als je dit redelijk los kunt laten. Vertrouw je lief, want hij is niet voor niets jouw lover en daar verandert die afstand niets aan.

4. Maak tijd vrij

Om een lange afstand relatie in goede banen te leiden is het belangrijk dat jullie allebei tijd voor elkaar vrij maken. Dat betekent dat je soms afspraken moet afzeggen of leuke dingen even aan je voorbij laten gaan, maar de tijd die je samen hebt is kostbaar en bovendien veel meer waard (als het goed is).

5. Wees dankbaar

Probeer jezelf niet continu te vergelijken met andere stelletjes die meer tijd met elkaar doorbrengen, want daar schiet je niets mee op. Wees dankbaar voor je fijne momenten die jullie samen hebben en bedenk je dat ieder huisje zijn spreekwoordelijke kruisje heeft.

Benieuwd welke items deze zomer echt onmisbaar zijn voor jouw kledingkast? Lees het hier!

Bron foto’s: Tumblr/diymid.com

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
20 Trips om te maken in je twintiger jaren

In onze twintiger jaren genieten we volop. Van het ene festival naar het andere, een citytrip daar en een citytrip...

Sluiten