3 X Tips om extra te genieten van de Kerst

Santa Claus is coming to town! Hier op kantoor draaien we de kerstliedjes plat, zingen mee waar we dat kunnen (en niet kunnen) en de kerstboom staat al een tijdje te shinen. Afgelopen weekend deed ik er nog een schepje bij op door met vriendinnen kerst te vieren. En dat doe je natuurlijk door te gourmetten, een kerstmarkt te bezoeken, veel wijn te drinken, spellen te spelen tot diep in de nacht én de nodige kerstfilms te kijken. Heerlijk zo’n weekend en ik kan nu echt bijna niet meer wachten tot het zover is. En om er het maximale uit te halen en extra veel te genieten, heb ik wat tips op een rijtje gezet zodat we alleen maar blij zijn.

Schermafbeelding 2015-12-21 om 14.24.44

1. Weg met die telefoon

Wat mij betreft met grote stipt op nummer 1: Even offline zijn. Zoiets simpels als dit zorgt echt voor zoveel meer bewust genieten. Vooral in gezelschap vind ik het een vreselijke no go om je telefoon in je hand te hebben en met Kerst vind ik dit nog een beetje extra vervelend. Een foto maken van het kerstdiner is toegestaan, maar leg die telefoon daarna gewoon weg. En nee, direct naast je bord is niet ver genoeg.

2. Tot tien tellen

Met de feestdagen komt vaak de hele familie samen. Reuze gezellig natuurlijk, maar het kan zo zijn dat die ene vervelende tante er ook bij zit. Of misschien gaat het om slechts één opmerking die niet helemaal lekker valt; tel tot tien, glimlach en vermijd het conflict. Denk ondertussen heel hard aan Frozen’s ‘Let It Gooooo’ et voilà, de sfeer blijft gezellig.

Schermafbeelding 2015-12-21 om 14.27.36

3. Twee hele grote SAS dagen

Kerst staat nu eenmaal in het teken van lekker (en) veel eten. Heerlijk natuurlijk, maar niet als jij druk bezig bent met gezond eten en calorieën tellen. Daarom mag je dit van mij even twee dagen laten varen. Is voor iedereen namelijk net iets leuker en geloof mij maar dat dit heus geen enorme schade aanricht. Je komt namelijk niet aan van de dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw maar tussen Oud & Nieuw en Kerst.

Merry Christmas lieve allemaal! Geniet van de dagen, je dierbaren en alles wat erbij komt kijken. Mocht je nog inspiratie nodig hebben voor het kerstdessert, die vind je hier.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
wintertrend
Mijn favoriete wintertrend: Fur coat

Met de komst van de wintermaanden, komt mijn harige jas maar al te graag weer uit de kast. Jaren geleden...

Sluiten