21 X Life hacks voor beschadigde kleding

Heb je net een nieuwe witte blouse en zit er alweer een vlek in of je blijft hoe dan ook die afgetrapte schoenen dragen omdat ze zo lekker lopen. Komt dit je bekend voor? Mij in ieder geval wel. Helemaal als ik net iets nieuws heb gekocht en ik die avond pasta ga eten met rode saus.. Geen goede combinatie. Daarom werd het hoog tijd om wat oude, vertrouwde huishoudtips erbij te pakken om je kleding en schoenen te redden voordat het te laat is.

1. Ladder in je panty

Niets is vervelender als je in alle haast een panty aantrekt en deze scheurt totdat er een dikke ladder in zit. Maar daar hebben we nu een oplossing voor! Gebruik transparante nagellak om te voorkomen dat een bestaande ladder verder doorloopt. Ook als je de breedte van de ladder naar elkaar toe trekt en hier de nagellak overheen doet zal je zien dat de ladder nauwelijks nog te zien is.

tips-panty-01

2. Afwasmiddel

Een olievlek op een kledingstuk van een fragiele stof? Gebruik dan afwasmiddel om deze vlek eruit te krijgen. Afwasmiddel werkt hiervoor beter dan wasmiddel omdat deze zeep speciaal vet en olievlekken bestrijd. Ook is afwasmiddel zacht genoeg om te gebruiken op kleding. Extra tip: ook baby poeder is een ideale oplossing voor olievlekken. Laat de vlek een nacht intrekken met baby poeder, dit absorbeert de vlek en was het de volgende dag in de wasmachine.

3. Shiny heels

Zijn je leren, glimmende hakken dof geworden? Maak ze weer zo goed als nieuw door ze te poetsen met glasreiniger.

4. Smelly sneakers

Niets is viezer dan de geur van stinkende sneakers. Doe wat baking soda in een stoffen zakje, knoop dit goed dicht en doe dit na je workout in je sportschoenen. Dit zal het zweet absorberen en gaat de nare lucht tegen.

bakingsoda-sneakers-01

5. Haarlak en lippenstift

Heb je een lippenstift vlek in de kleding gekregen? Haarlak is de oplossing! Spray haarlak op de stof waar de vlek zit. Let op: niet geschikt voor dry-clean only. Laat het voor een paar minuten inwerken, deb voorzichtig de vlek en was het vervolgens met de wasmachine.

lipstick-stain-01

6. Foundation

Leuk, foundation. Maar niet als het in de kraag van de kleding komt want het is een hel om deze vlek uit je kleding te krijgen. Gelukkig is hier nu ook een oplossing voor gevonden, scheergel. Smeer een beetje scheergel op de foundationvlek, zorg dat het grondig intrekt en was het vervolgens mee in de wasmachine.

foundation-stain-01

7. Okselvlekken

Waar is baking soda niet goed voor? Helemaal als je graag af wil van die lelijke okselvlekken in je kleding. Ook citroensap werkt erg goed tegen dit soort vlekken. Scrub de vlek eruit met een mix van citroensap en water. Echt last van hardnekkige okselvlekken? Probeer een pasta van baking soda en water op de vlek. Laat dit een paar minuten goed intrekken, spoel het daarna goed uit en was het met de wasmachine.

8. Nieuwe jeans

Heb je net een gloednieuwe jeans gekocht maar je krijgt die hardnekkige geur er niet uit. Stop de jeans in een plastic zak en leg deze voor een nachtje in de vriezer. De kou dood de bacterie die deze geur veroorzaakt. Zo hoef je de jeans minder vaak te wassen en hoef je je ook geen zorgen te maken over de vervaging van de kleur/verf van je nieuwe jeans.

9. Freezing

Nog zo’n handige vriezer tip voor je kleding. Heb je kleding van wol of cashmier en verhaart deze snel? Leg het even in de vriezer voordat je het wil dragen.

freezer-01

10. Buttons

Knoopjes die langzaam loslaten als het draad er niet meer goed inzit. Dit kan je stoppen/vertragen door er transparante nagellak op te doen.

11. Sunglasses

Een zonnebril kan, na vaak gedragen te zijn, losser gaan zitten bij de pootjes van de montuur. Een druppel transparante nagellak op de scharnieren kan er tijdelijk voor zorgen dat je de pootjes weer goed en strakker in kan stellen.

sunglassesnailpolish-01

12. Suede schoenen

Suede schoenen zijn vaak erg besmettelijk en vlekken zijn hier dan ook snel op te zien. Hardnekkige vlekken kun je gemakkelijk van suede verwijderen door middel van een kleine nagelvijl. Je vijlt het vuil er zo vanaf!

13. Snowy shoes

Het duurt niet heel lang meer en dan komt de winter er al weer aan. Sneeuw, water of zout kunnen je nieuwe leren schoenen dan ook behoorlijk verpesten. Deze vlekken kun je het beste behandelen met een zachte tandenborstel en witte azijn. Dip de zachte tandenborstel in de witte azijn en veeg voorzichtig over de vlek. De vlekken zullen binnen no-time verdwijnen!

snow-shoes-01

14. Vaseline

Een slijtplek op je leren schoenen kun je gemakkelijk verhelpen of verminderen door een wattenstaafje met vaseline aan te brengen op de slijtplek.

15. Moisturise

Geen schoenenpoets is huis en zien je schoenen er dof en gehavend uit? Probeer dan eens moisturiser/vochtinbrengende crème. Pak een handdoek en wrijf je schoenen in met een beetje lotion om ze weer nieuw leven in te blazen!

16. BH beugel

Zo irritant, de metalen beugel van je BH die door de stof heen komt en in je vel prikt.. Plak eens een stuk hechtpleister of pleistertape over het uitstekende metaal heen. Hechtpleister of pleistertape worden gebruikt om verband vast te plakken en dit zal dan ook goed blijven zitten als je dit aan zou brengen op de BH stof.

underwire-bra-02

17. Red wine

Misschien wel een oude bekende maar dat maakt de werking niet minder waardig! Een rode wijn vlek krijg je vaak moeilijk uit je kleding. Witte wijn is hiervoor de oplossing! Voordat je de kleding in de wasmachine stopt, week de rode wijn vlek eerst in witte wijn voor een paar minuten. Je zal zien dat de rode wijn vlek er zo weer uit is!

red-wine-stain-02

18. Zip it up

Nog een tip waarbij vaseline goed van pas komt! Een rits kan snel en vaak moeizaam gaan of zelfs vast zitten. Met wat vaseline op een wattenstaafje kun je de rits weer gemakkelijk en spoelen open en dicht krijgen.

19. Draden

In sommige stoffen krijg je erg snel loshangende en uitstekende draden. Red je kleding door de stof voorzichtig in verschillende richtingen om het loshangende draad te trekken. Door aan de zijkanten van de draad en boven en onder te trekken krijg je het draad beter terug in de stof.

20. Killer heels

Natuurlijk ben je helemaal happy met die nieuwe hakken en wil je ze zo snel mogelijk aan. Maar meestal heb je eerst wat tijd nodig om je nieuwe hakken goed in te lopen. Daar hebben we wat op gevonden! Vul een hersluitbaar diepvrieszakje met water en leg deze in je hakken. Door ze vervolgens een nacht in de vriezer te stoppen zat het water uitzetten en je zal de volgende dag merken dat deze killer heels een stuk makkelijker zullen lopen!

shoes-freezer-01

21. Kreukelvrij

Een twee-in-een tip! Helemaal als je s’ochtends wat tijd tekort komt, zal dit zeker van pas komen. Een kledingstuk strijken kan namelijk redelijk wat tijd in beslag nemen. Hang dit kledingstuk aan een hanger in de badkamer als je gaat douchen s’ochtends. De stoom van de douche zal ervoor zorgen dat je kledingstuk kreukelvrij is!

shower-clothing-01

 

Deze 21 easy huishoudtips kunnen op een dag het leven redden van je geruïneerde kledingstukken! Heb je zelf nog een tip die nog toegevoegd kan worden aan dit lijstje? Laat het ons dan weten in de reactie hieronder!

Klik voor nog meer life hacks hier!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Winterjassen trends voor 2016

De temperaturen beginnen te dalen, het wordt steeds donkerder buiten en we krijgen alweer zin om s'avonds met een lekker kop...

Sluiten